logo-liga-profesionista-de-fotbal-lpfAstăzi, luni 10 octombrie, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sărbătorește 24 ani de viață! Practic, Liga a luat ființă după căderea regimului comunist, când a început să se vorbească de fotbal profesionist, așa cum era normal, în condițiile în care România o apucase pe drumul deja cunoscut.

A funcționat pe rând, sub numele de Liga Echipelor Divizionare A, Liga Naţională de Fotbal şi Liga Cluburilor Profesioniste, pentru ca atunci, pe 10 octombrie 1992, să se transforme în Liga Profesionistă de Fotbal a Diviziei A. Iar pe 22 ianuarie 1993, numele să-i devină Liga Profesionistă de Fotbal a României, cu Mircea Angelescu preşedinte.

În 30 septembrie 1996, Dumitru Dragomir l-a înlocuit la putere pe Angelescu, șefia lui „Corleone” durând până pe 4 noiembrie 2013, când Gino Iorgulescu a fost ales ca nou președinte.

LPF este o structură sportivă a tuturor cluburilor profesioniste de fotbal din România care evoluează în primul eşalon, cunoscută sub denumirea de Liga 1.