Sandu Andrași a evoluat 2 sezoane pentru Steaua (1991-1993).

De câteva zile, brașoveanul Alexandru Andrași (46 ani) a preluat postul de director coordonator al centrului de copii și juniori al grupării de Liga 1 FCM Târgu Mureș. „Duminica trecută m-au sunat oamenii de aici, iar de luni, 5 septembrie, sunt la Târgu Mureș. Deocamdată am discutat, am văzut cum stau lucrurile și am căzut de acord asupra proiectului pe care vrem să-l dezvoltăm”, a declarat Sandu Andrași, în exclusivitate pentru 7Sport.ro.

2 ani la Târgu Mureș

Fostul „stegar” a rămas impresionat de investițiile care s-au făcut la Târgu Mureș, în ultima perioadă: „Față de acum 3 ani, când am antrenat aici prima echipă, în Liga a 3-a, s-a investit extraordinar. Nu s-a făcut un pas înainte, ci cinci pași. Am stabilit un proiect pe termen lung, ne-am apucat de muncă și sperăm să iasă totul cum ne-am planificat”. Zilele următoare, Andrași va semna un contract cu durată de cel puțin 2 ani cu FCM Târgu Mureș.

Teren sintetic dotat cu nocturnă

Alexandru Andrași s-a referit și la infrastructura pe care a găsit-o la Târgu Mureș: „Centrul nostru este în formare. Avem mult de muncă. Din punct de vedere al bazei materiale stăm foarte bine. Structura este adecvată unui centru de copii și juniori modern. Lângă stadionul mare, s-a amenajat un teren de iarbă artificială, de dimensiuni 100/ 60 metri, dotat cu instalație de nocturnă. De asemenea, la Complexul Weekend s-au făcut câteva terenuri sintetice, de diferite dimensiuni”.

Andrași i-a promovat pe Astafei și Szilagyi

Sandu Andrași a activat ca „principal” la Transil, actuala Fotbal Club Municipal Târgu Mureș, în sezonul 2007/ 2008 (locul 4 în Liga a 3-a). Vrând-nevrând, face legătura dintre trecut și prezent: „În acel campionat, i-am promovat la echipa mare pe Lorand Szilagyi și Victoraș Astafei. Ambii sunt în actualul lot. Practic, sunt primele produse ale centrului de copii și juniori de la Târgu Mureș”.

Antrenor la Școala de Fotbal „Euro-Africa” Bușteni

Andrași 1 sau „Milițianul”, cum mai este cunoscut în lumea fotbalului, Alexandru Andrași a jucat la FC Brașov, Steaua București (1991-1993), Rapid,București (1993-1995) și în prima ligă din Ungaria, la FC Vac Zollner Samsung (1995-2000). Ca antrenor, a lucrat Oltul Sfântu Gheorghe (promovare în Liga a 2-a), la Mureșul Luduș (2004-2006), Transil Tg. Mureș (2007-2008). Scurte perioade (2003-2004) a fost președinte la Forex Brașov, dar și secund al lui Gabriel Stan, la FC Brașov. Până la proaspăta mutare la Târgu Mureș, de un an și jumătate a antrenat la Școala de Fotbal „Euro-Africa” de la Bușteni. (foto: insport)