corona handbal cheile gradistei cantonament meci amical hc zalauUn meci amical (cu HC Zalău) a trecut, altul urmează (cu Ferencvárosi Budapesta). Cum perioada de pregătire e în toi, importanța rezultatelor (scorurilor) cade în plan secund.

Dumitru Berbece, antrenor secund Corona, după jocul-test de zilele trecute, din cantonamentul de la Cheile Grădiștei: „Am jucat un meci chiar de antrenament, drept dovadă că am făcut trei reprize şi nu s-a jucat cu tabelă. Şi pe noi, şi pe HC Zalău ne-a interesat să ne reacomodăm cu mingea, cu un meci, fie el şi amical, şi să vedem cum se mişcă jucătoarele. Din păcate, pe lângă faptul că avem trei jucătoare care vor merge la Olimpiadă, Denisa Dedu, Laura Chiper şi Camelia Hotea, care nu au jucat… Au lipsit şi Nicoleta Dincă, din cauza unei întinderi musculare, precum şi Georgiana Ciuciulete, care deşi se antrenează cu noi, nu a intrat încă la jocuri, după operaţia suferită la genunchi. Una peste alta, a fost un meci bun de antrenament, în care au intrat inclusiv patru junioare, Lopătaru, Constantin, Lăcătuş şi Zainea – toate pe extremă, acolo unde eram descoperiţi”.

Același antrenor, despre „amicalul” de la Sfântu Gheorghe (județul Covasna), de mâine: „Am primit invitaţia celor de la Ferencvárosi Budapesta, de a juca un meci amical. Aşa ceva nu se refuză! Ne pare rău însă, că nu avem tot lotul valid şi că vor lipsi câteva piese importante, astfel că nu vom juca la adevărata noastră valoare. Cu toate acestea, este un meci internaţional, este o partidă care ne ajuta la experienţă, mai ales că suntem angrenaţi şi în cupele europene. Nu va fi un joc uşor, dar mergem să jucăm. Fiind un joc amical şi noi, şi ei ne propunem altceva decât scorul, mai ales că abia am intrat în sală la antrenamentele cu mingea”. (foto: Fan Handbal)