karate sensei dan stuparuDacă ar mai fi trăit, astăzi, 20 octombrie, Sensei Dan Stuparu ar fi împlinit 64 de ani. Din păcate a plecat la ceruri pe 28 aprilie 2013, când nu împlinise 62 de ani, în urma unui infarct. Era preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Karate Tradiţional.

Pe bună dreptate, Dan Stuparu este considerat unul dintre pionierii artelor marțiale în România, fiind unul dintre discipolii cunoscutului Sensei Ilija Jorga (Serbia).

Născut la Râmnicu Vâlcea, în perioada studenției (Facultatea de Mecanică) a ajuns la Brașov, unde, în ciuda regimului comunist, care a interzis practicarea karate-ului în România, a început să predea cursuri de arte marțiele (karate tradițional), prin mâinile lui trecând, astfel, zeci de generații de sportivi.

Maestrul Dan Stuparu a fost arbitru internaţional la stilurile kata şi kumite, a absolvit Şcoala Internaţională de antrenori din San Diego (SUA), din 1995 a devenit antrenor emerit al sportului, precum şi antrenorul lotului naţional de karate tradiţional. Președintele României i-a acordat Ordinul „Serviciul Credincios”. (foto: Mediafax)