asociatia-presei-sportive-romania-logoÎn primele zile din decembrie 1927, s-a înființat Asociația Presei Sportive din România, organizație ce astăzi își desfășoară activitatea „Sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale, Regele Mihai I al României”. Adică, la anul, APSR va atinge cota celor 90 de ani de existență.

Din 2011 până în prezent (reales în 2015), președintele Asociației este cunoscutul ziarist Dumitru Graur.

Asociație profesională a ziariștilor de sport, APSR își urmărește obiectivele: „Ocrotirea intereselor morale și materiale ale ziariștilor sportivi, strângerea relațiilor colegiale și de solidaritate profesională între membri ei, creșterea prestigiului corporației, precum și răspândirea, prin toate mijoacele, a educației fizice și a sportului în România, stabilirea de relații de colaborare cu asociațiile similare din strainatate și afilierea la AIPS.

Asociaţia Presei Sportive sprijină perfectionarea profesională a gazetarilor de sport şi asigură exercitarea profesiunii acestora în cele mai bune condiţii, în ţara şi peste hotare. În intreaga sa activitate, APS porneste de la principiul specificitaţii profesiunii de ziarist sportiv”.