Fostul selecționer al echipei noastre de tineret, Emil Săndoi, s-a întors la Pitești, pe banca FC Argeș, acolo unde vreme de două sezoane (1996-1998) a jucat având-ul coechipier și pe „Briliantul” Adrian Mutu. După 20 de ani s-a întors la „locul faptei” și a preluat conducerea tehnică a grupării din Trivale.

„Mi-aș fi dorit să mă întorc în calitate de jucător, dar din păcate nu mai merge. Mă leagă lucruri frumoase de acest club. Am fost coleg aici cu mulți băieți care acum sunt în conducerea clubului. Parcă mă și simt dator față de FC Argeș”, afirmă Săndoi.

Emil Săndoi, antrenor principal în Trivale

A așteptat mai bine de un an să prindă un nou angajament. Și a devenit antrenor principal la FC Argeș, formație aflată în Liga a 2-a, la 8 puncte distanță de ultimul loc, al 3-lea, ce duce la barajul de promovare pe prima scenă, deținut momentan de Chindia Târgoviște.

Săndoi o preia pe fosta SCM Pitești la opt puncte de locul al treilea ocupat de Chindia Târgoviște, care asigură prezența în baraj. Fostul simbol al lui FC Argeș, Vali Năstase este antrenor secund.

„Nu este o problemă că echipa este în liga a doua. Eu sper ca în perioada care urmează, cât se poate de repede, echipa să se întoarcă acolo unde îi este locul, în prima ligă. Un obiectiv normal, zic eu, nu un obiectiv îndrăzneț.

Este o diferență. Atunci când joci pentru FC Argeș, eu zic că, totuși, tricoul atârnă mai greu decât pentru un alt nume. Cred că locul echipelor FC Argeș, Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj sau UTA Arad este în prima ligă”, concluzionează proaspătul tehnician de la FC Argeș.

Emil Săndoi a mai fost principal la Universitatea și CSU Craiova, Pandurii, FC Vaslui și Concordia Chiajna. În misiunea sa la Pitești este ajutat de secundul Vali Năstase, iar din lot fac parte și ultimele achiziții Mădălin Ciucă, Mădălin Martin și Sorin Tăbăcariu. (Sursa: Sports Net, foto: Agerpres)