La Campionatul European de cros la Samorin (Slovacia), echipa României a cucerit medalia de argint, după cea a Marii Britanii.

Roxana Bârcă (foto) a ratat la mustață un trofeu, trecând a 4-a linia de sosire. Din echipa tricoloră au făcut parte Ancuța Bobocel (loc 11), Cristina Simion (16), Andreea Pîșcu (45), Claudia Prisecaru (68), Paula Todoran (70). La individual s-a impus alergătoarea din Turcia Yasemin Can.

Totodată, rezultat meritoriu pentru juniorul nostru Adrian Garcea, care a trecut al șaselea linia de sosire a cursei câștigate de norvegianul Jakob Ingerbrigtsen, influențând și ierarhia pe echipe la U20, România clasându-se pe locul 8, după Spania, Franța și Turcia. Din team-ul nostru au făcut parte Dorin Rusu (loc 12), Peter Herman (70), Rareș Mikloș (76), Marian Dumitrescu (90) și Alexandru Asmarandei (107).

În întrecerea fetelor la aceeași categorie de vârstă, prima a fost britanica Harriet Knowles-Jones, pe cea mai bună poziție dintre românce plasându-se Gabriela Doroftei (loc 37). În componența echipei noastre, clasată a 14-a, după Marea Britanie, Italia și Spania, au mai intrat Angela Olenici (loc 57), Diana Bogoș (59),

Oana Ivăncescu (82), Alina Butnariu (88) și Loredana Viziteu (94).

Nicolae Coman a încheiat competiția de la Tineret (U23) pe locul 62, titlul revenindu-i francezului Jimmy Gressier.

Nicolae Soare a terminat cursa seniorilor pe locul 46, aurul la această categorie revenind turcului Özbilen Kaan Kigen. (Sursa: FRA, Foto: Mediafax)