flavia iulia dumitrascu sport brasov tenis atletism lps brasovFlavia Iulia Dumitrașcu este o puștoaică de 11 ani (împliniți la 1 mai a.c.), la ora actuală legitimată la Clubul Sportiv de Drept Privat Tenski Sports din Brașov, cu reale perspective în tenis. După școală, ea își împarte timpul liber între tenis de câmp și atletism (LPS Brașov, antrenor Petronela Elena Mocanu), fiind o obișnuită a competițiilor la cele două discipline sportive.

Zilele trecute, ea a luat parte la turneul dotat cu Trofeul Ruxandra Dragomir – Tennis Revolution, eveniment la care în proba de simplu a fetelor de 12 ani a fost cotată ca favorita cu numărul 3. Flavia Dumitrașcu a pierdut partida disputată în compania Iuliei Andreea Ionescu (Daimon Sport Club București), sportiva din capitala României impunându-se cu 5-7, 6-1, 6-0.

Insa reprezentanta clubului Tenski Sports si-a luat revanșa la dublu, unde a făcut echipă cu Ioana Teodora Sava (Clubul Sportiv Vektor Sibiu). Acestea două au început competiția ca principale favorite, postură pe care până la urmă și-au concretizat-o în victorie (7-5, 6-1), după finala cu Andreea Ștefania Dincă (Tenis Club Râmnicu Vâlcea) și Briana Maria Spătaru (LPS-CSS Pitești).

La 22 iunie, Flavia Iulia Dumitrașcu se situa pe locul 23 în clasamentul național, la categoria de vârstă 12 ani, cu un total de 2.815 puncte. În fruntea ierarhiei se află Vanessa Ioana Georgiana Popa Teiusanu (Clubul Sportiv Dinamo București), cu 8.559 puncte. (foto: Nea Dan Cretzu)