În ultimii ani, mai mult ca niciodată, echipele braşovene din toate ramurile sportive au început să dispară. Şi odată cu ele şi bazele sportive sau stadioanele au devenit istorie. Au apus vremurile când suporterul braşovean avea 6 echipe în divizia C, 4 în B şi una în A. Şi e mai mare păcatul pentru un oraş cu potenţialul nostru. Ca să nu mai vorbim despre câţi copii beneficiau de posibilitatea de a face sport şi mişcare, lucru care înseamnă în primul rând sănătate, într-un cadru organizat. Acelaşi lucru şi cu echipele de volei, handbal, baschet sau scrimă.
Din punct de vedere sportiv, Braşovul a fost redus la tăcere intenţionat. După un plan bine ticluit cel mai frumos oraş din România, un centru important al sportului de performanţă, nu are voie să aibă decât pe ici, pe colo câte o echipă. Iar de ieşit în faţă cu performanţe i s-a interzis practic de politica oficialităţilor municipale şi judeţene, în general, şi de managementul prost de la cele două nume grele ale sportului braşovean, FC Braşov şi Rulmentul. În ambele cazuri s-au cheltuit milioane grele de euro, dar Rulmentul a ajuns în pragul desfiinţării în 6 luni, iar la FC Braşov banii au ajuns prin buzunarele la toţi managerii şi antrenorii care au fost aduşi la Braşov de Neculaie doar pentru propriul lor interes, nu pentru performanţă. După cum spuneam, Braşovul a fost adus intenţionat în situaţia de a nu mai avea decât o echipă de handbal, una de fotbal, plus încă una acum – Corona – pe fondul neînţelegerilor dintre Neculaie şi primarul Scripcaru, şi bineînţeles una de hochei ca să se mai găsească o justificare pentru investiţia masivă în patinoarul din Parcul Tractorul.
Asta în moment ce, ca să ne referim numai la fotbal, Stadionul Tineretului arată execrabil fără peluza dinspre Fartec, iar Stadionul Municipal va fi gata, dacă se va mai face, abia peste câţiva ani. Pe Metrom este un permanent şantier de când l-a luat Primăria, iar ICIM-ul, unde ar fi putut să  joace echipa secundă a „stegarilor”, este folosit numai pentru antrenamente. Tractorul a fost efectiv ciopârţit în toate felurile de Ţucunel, doar pentru a scoate bani din închirierea terenurilor reduse sau sintetice, iar Precizia Săcele a dispărut efectiv, pe stadion păscând vacile şi oile.
Înainte de a se gândi la propriile buzunare şi de a transforma stadioanele în Mall-uri, cei ce trebuie să ia decizii ar face bine să le ia în folosul comunităţii. Iar sportul, peste tot în lume, este o parte importantă a comunităţii şi beneficiază de atenţia cuvenită şi tot sprijinul autorităţilor. La noi, se dărâmă stadioanele, iar un medaliat olimpic este bun să fie folosit doar în campaniile electorale! (foto: adevărul)