carol eduard novak cciclism sport paralimpicCiclistul Eduard-Carol Novak (40 ani) va fi port-drapelul României la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (7-18 septembrie), el urmând să concureze în probele (3) de urmărire pe velodrom (10 septembrie), contratimp individual (14 septembrie) și fond șosea (16 septembrie). Chiar dacă a obținut medalia de aur la Londra, în proba de 4 kilometri urmărire pe velodrom, sportivul din Harghita mizează la ediția de acum pe un succes la contratimp individual pe șosea, acolo unde, deja, are două medalii olimpice de argint (Beijing 2008 și Londra 2012).

La „Olimpiada braziliană”, Novak îi are alături pe antrenorul Cristiano Vallopi, pe mecanicul argentian Szanta Juan, pe masorul Tibor Ianosi, dar și pe colegul Olah Attila de la Tușnad Cycling Team, cel care va concura la o altă probă C2. Eduard-Carol Novak și-a achiziționat din banii sponsorilor și fonduri personale, special pentru aventura de la Rio, o bicicletă de contratimp de 12.000 euro.

Câteva cifere despre Jocurile Paralimpice de la Rio: vor participa 4500 sportivi din 176 națiuni în 23 de ramuri sportive, iar România va reprezentată de 11 sportivi (cea mai mare delegație din istorie).