bogdan cuzma viteza in coasta brasov marele premiu al orasului brasov iunie 2016Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop a poposit zilele acestea la Brașov (17-18 iunie). Marele Premiu al Orașului Brașov – Memorialul Eugeniu Ionescu Cristea a contat ca a 3-a etapă din Campionat și s-a desfășurat pe Drumul Poienii, prilej de nervi și multe cuvinte de duh pentru mulți localnici, dar mai ales pentru turiști (totuși, a fost o mini-vacanță!). Aceasta pentru că orarul competiției a blocat tot traficul de pe ruta obișnuită Brașov – Poiana Brașov. În consecință, cine a ajuns în Poiană a făcut-o fie ocolind pe la Râșnov, fie pe varianta Pârăul Rece (cazul celor veniți în zonă pe Valea Prahovei).

La volanul uni bolid Mitsubishi Lancer EVO IX, Bogdan Cuzma (foto) a fost învingătorul etapei de la Brașov. Rezultat inedit pentru acest pilot, fiind prima-i victorie din carieră la general (Open). Horaţiu Ionescu Cristea (Ferrari 458 Challenge) și Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII) i-au urmat în clasament, în această ordine.

Călin Maniţiu (Subaru Impreza) s-a impus la grupa N, Gabriel Ene (Honda Civic Type R) l-a depășit pe favoritul Andrei Şerban (Skoda Fabia) la categoria 2 Roţi Motrice (F2), primul loc la grupa A i-a revenit lui Istvan Soos (Subaru Impreza), iar Costi Stratnic (BMW Coupe) a fost cel mai bun la grupa Diesel.
La categoria mașinilor istorice, Dorin Alexandrescu (VW Golf GTI) a urcat pe locul întâi, pe când la debutanți izbânda i-a aparținut lui Matei Stancu (BMW 325).

Cupa Gorjului 2016 va avea loc în perioada 9-10 iulie, la Rânca, și se va disputa ca a 4-a etapă din CN Viteză Coastă.