Echipa de prima ligă Astra Ploiești și-a reluat astăzi pregătirile, în vederea părții secunde a sezonului 2011/2012. Noul tehnician al grupării patronate de omul de afaceri Ioan Niculae, instalat în vacanța gata încheiată, portughezul Antonio Conceicao a sunat reunirea lotului pentru astăzi, la ora 15,00. La Astra, evoluează și doi jucători din Brașov: fundașul Florin Pătrașcu și atacantul Bogdan Rusu. Pătrașcu, care la 12 aprilie 2012 va împlini 26 ani, a deprins tainele „sportului rege” la Școala de Fotbal „Nicolae Dobrin” și a jucat pentru Tractorul Brașov. După desființarea FC Tractorul, până să ajungă la Astra Ploiești, a mai fost legitimat la FC Bihor, Farul Constanța (în 2007 a debutat în Liga 1) și Delta Tulcea.

Elevul lui Lucian Petre, la CSS Brașovia

Bogdan Gheorghe Rusu s-a născut în Brașov, la 9 aprilie 1990. A crescut în cartierul Bartolomeu și a fost elev la Școala nr. 14, apropierea de fotbal și legitimarea la CSS Brașovia nefiind deloc întâmplătoare. Copil și junior la Brașovia, l-a avut ca îndrumător pe profesorul Lucian Petre. După încheierea junioratului, a urmat traseul FC Ghimbav 2000, Aerostar Bacău și Farul Constanța, iar din 10 ianuarie 2011, pentru 5 ani, a semnat un contract cu Astra Ploiești.

Bogdan Rusu – interviu pentru site-ul CSS Brașovia

Debutul pe prima scenă s-a produs campionatul trecut, în prima etapă a returului (Astra – Gloria Bistrița 1-0), când Tibor Selymes era „principalul” prahovenilor. Iar primul gol în Liga 1 l-a marcat în poarta Unirii Urziceni (3-0), în deplasare. Toamna trecută, Rusu a fost convocat în premieră de selecționerul Emil Săndoi la echipa națională de tineret, pentru deplasarea din Franța. Înaintea plecării spre Ploiești, la reunirea Astrei, Bogdan Rusu (foto în roșu și negru) a acordat un interviu site-ului oficial CSS Brașovia. (foto: pro sport)