Astăzi, în cadrul rundei a 20-a din Liga 1 de fotbal, FC Brașov și Sportul Studențesc se vor afla față-n față, într-o partidă cu implicații aparte în zona băncilor tehnice. Dincolo de cele două echipe de pe teren, va fi un duel interesant, al tinerilor antrenori de la cârma Sportului, respectiv a Brașovului. Adică, brașoveanul Daniel Isăilă (în tur, preț de câteva etape, cu un nou mandat pe banca „stegarilor”), contra bucureșteanului Marius Șumudică, fostul jucător al Sportului (8 sezoane!).
Despre trecutul lui „Isă”, acum la Sportul, în tricoul „galben-negru” (jucător și antrenor – secund sau principal) se cunosc atâtea. Nu insist. În postarea de față aș vrea să ne amintim, împreună, de fostul atacant al „studenților”, Marius Șumudică. 8 campionate (1988-1992, 1993-1997) a petrecut „Șumi” în Regie, unde a marcat aproape 30 de goluri. Abia apoi a urmat perioada Rapid, când a cunoscut vârful carierei de fotbalist (1998-1999, 31 meciuri – 17 goluri!, campion al României; 2001-2002). Perioadă urmată de episoadele din Portugalia (Maritimo Funchal), Ungaria (Debrecen), Cipru (Omonia Nicosia) și, pe finalul carierei, repatrierea (UTA, Gloria Bistrița).
Așadar, „studentul” Marius Ninel Șumudică. Sau „Bombardierul din Regie”, cum l-a numit gazetarul Eftimie Ionescu, într-un articol din revista „Fotbal” (anul 6, nr. 269, seria nouă, 8-14 martie 1995). Articol care i-a urmat vizitei făcute de… Mircea Lucescu în redacția publicației amintite și cu prilejul căreia „Il Luce”, amintindu-și despre foștii sau actualii (atunci, în 1995) jucători ai Sportului, s-a oprit și asupra lui Șumudică (pe atunci în „alb-negru”). „Lovește excelent balonul, șuturile lui sunt, adesea, imprevizibile. Un pericol pentru apărători. Din nefeciricre are unele fluctuații de formă. Dar rămâne un fotbalist bun, a cărui forță de șut și de pătrundere trebuie puse în valoare”, l-a caracterizat Lucescu senior pe jucătorul Șumudică. Culmea, peste puțin timp, cei doi au ajuns să lucreze împreună la Rapid București (1997-1998).
În această după-amiază, fostul „student” Marius Șumudică descinde în curtea Sportului, în calitate de antrenor și… adversar. Despre întoarcerea „Bombardierului din Regie” la locul faptei, puțin mai târziu. (foto: bogdan ciungara)