rares ailinca scrima sabie csm brasov ianuarie 2016 cn cadeti55 de sabreri de la toate cluburile din România s-au întrecut la Campionatul Naţional rezervat cadeţilor. Deşi are doar 14 ani (cu 2 ani sub categorie), Rareş Ailincă, sportiv legitimat la CSM Braşov, a reuşit să cucerească medalia de bronz.

În „16”-imi, braşoveanul l-a învins pe Peter Nyiri (Riposta Bucureşti) cu 15-12, după ce la pauză era condus cu 8-2. Pe tabloul de 8, sportivul antrenat de Marius Gălăţanu a trecut cu 15-10 de Teodor Chiriac (Riposta Bucureşti). Din păcate, în semifinale, Ailincă a pierdut clar duelul cu cel care avea să devină campion naţional: 3-15 cu George Dragomir, sportiv legitimat la CSS Slobozia, care se pregăteşte însă la Centrul Olimpic de la Braşov, sub comanda lui… Marius Gălăţanu.

Medalia de argint a fost cucerită de Matei Aniculoesei (CSA Steaua), iar cel de-al doilea bronz i-a revenit lui Vlad Grădişteanu (CS Duel Bucureşti). Foarte bună a fost şi prestaţia dinamovistului braşovean Andrei Păştin (locul 8), cel care este antrenat de mare nostru campion, Rareş Dumitrescu.