De puțin timp, la Piatra Neamț, s-a încheiat prologul etapei a 26-a din Liga 1 de fotbal a României. Partida dintre Ceahlăul și FC Brașov a dat câștig de cauză echipei gazdă (1-0, la pauză 0-0), care a jucat mai bine decât trupa condusă de pe margine de Marius Șumudică. Aceasta din urmă a avut o prestație palidă, fără consistență, fără ocazii deosebite de poartă și, în primul rând, fără atitudine pozitivă.
La Piatra Neamț, unicul gol s-a marcat în minutul 54, după o acțiune colectivă de atac la care au contribuit Stana (centrare de pe stânga), Marian Constantinescu (recentrare din prima, cu piciorul stâng, din poziție incomodă) și Galubovic (șut simplu, cu latul, în stânga portarului). Nici după golul Ceahlăului echipierii FC Brașov nu au avut reacție, semn că rănile după șocul numit „Concordia Chiajna” nu s-au închis încă.
Victoria de azi menține Ceahlăul pe prima scenă (cu 33 puncte acumulate și 8 etape rămase de disputat, e greu de crezut că elevii lui Costel Enache mai pot avea emoții în privința retrogradării). Cât pentru FC Brașov, situația nu s-a schimbat prea mult. „Stegarii” au de muncă, pentru a supraviețui în Liga 1. Programul lor până la ultimul fluier al campionatului nu arată nici imposibil și de speriat, nici la îndemână. Este unul echilibrat, cu adversari (în ordine) ca „U” Cluj, Dinamo (primele două partide), Voința Sibiu, Steaua și FCM Târgu Mureș – acasă, CFR Cluj, CS Mioveni și Astra – în deplasare. Dacă Brașovul va mai avea sau nu echipă în Liga 1 și de la vară încolo, totul depinde doar de Marius Șumudică și băieții „Steagului”. Faptul că FC Brașov e învinsă de 3 etape la rând (Petrolul, Chiajna, Ceahlăul) trebuie să fie un semnal de alarmă înaintea următoarelor jocuri de pe „Tineretului”, cu „U” Cluj și Dinamo.

Ceahlăul: Jovic – Dumitraș, Ichim, Cazan (Forminte, 89), Țepeș – Achim, Monroy – Muscalu (Vițelaru, 66), Galubovic, Stana – Constantinescu (Bădescu, 83). Antrenor: Costel Eneche.

FC Brașov: Felgueiras – Mateiu (Ciupe, 73), Machado, Munteanu, Ionescu – Viveiros (Moutinho, 60), Dias, Madeira, Distefano (Hadnagy, 76) – Buga, Ilijoski. Antrenor: Marius Șumudică.