George Alexandru Plagino a fost primul român care a participat la Jocurile Olimpice de Vară. S-a întâmplat la ediția a doua a celei mai importante întreceri sportive din lume, care a avut loc la Paris. Atunci, aflându-se la studii în capitala franceză, urmașul fanariotului Aicachi Plagino s-a înscris în proba individuală de tir talere, clasându-se pe locul 13 din 51 de trăgători, cu 11 talere lovite din 20.

Pe 1 decembrie 1908, la Londra, a fost ales membru în Comitetul Olimpic Internațional, organizație în cadrul căreia a activat preț de patru decenii. De asemenea, a fost vicepreședinte al Comitetului Olimpic Român (1923-40) și președinte al Uniunii Federațiilor Sportive din România – UFSR (1933-1940).

George A. Plagino a văzut lumina zilei pe 16 noiembrie 1878, la Plăginești, în județul Râmnicu Sărat. Așa se numea pe atunci, chiar după numele familie din care se trăgea eroul nostru, coumna Dumbrăveni de astăzi, unitate administrativă a județului Vrancea. A decedat pe 3 mai 1949, la București. (Sursa: Wikipedia)