laura chiper handbal corona brasovÎn echipa României care va participa la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro (Brazilia), din perioada 5-21 august, și-au câștigat câte un loc și două din handbalistele legitimate la ASC Corona Brașov: Denisa Dedu (portar) și Laura Chiper (extremă).

Laura Chiper: „Ca pentru orice sportiv de performanţă, participarea la Olimpiadă reprezintă o mare reuşită şi o la fel de mare mândrie. Sunt fericită că voi fi acolo, că voi îmbrăca tricoul României şi sper, din tot sufletul, să fac un turneu bun şi să mă întorc acasă sănătoasă. Cu acest gând plec la orice turneu final, astfel că nici Olimpiada nu face excepţie. Am încredere în echipa noastră, avem un lot bun, o echipă unită care a demonstrat că poate obţine rezultate foarte bune. Cu siguranţă, plecăm la Olimpiadă cu dorinţa de a ne întoarce de acolo cu o medalie cât mai strălucitoare, dar ştim că nu va fi uşor, pentru că oricare dintre formațiile calificate îşi doreşte acelaşi lucru. Va fi un turneu greu, îmsă ne vom bate pentru a reuşi ceea ce ne-am propus”.

denis dedu handbal corona brasovDenisa Dedu: „Simt o imensă bucurie să merg la aceste Jocuri Olimpice. Mi-am dorit enorm şi mă bucur că am primit această şansă de a fi acolo şi de a reprezenta România. Pentru orice sportiv, Olimpiada este competiţia supremă la care poţi participa în cariera sportivă, aşa că mă simt onorată că sunt în lot. Nu are importanţă care dintre noi era rezervă, acest lucru nu mă demoralizează deloc, cum am mai spus, eu mă bucur şi sunt fericită că voi fi acolo şi dacă va fi nevoie voi reprezenta România cu mândrie şi cu cinste. Fără doar şi poate, nu va fi o competiţie uşoară, mai ales că la un turneu final, toate echipele dau ce au mai bun şi toate îşi doresc o medalie, aşa că pot apărea surprize. Însă noi mergem motivate şi determinate să dăm tot ce avem mai bun meci de meci pentru a câştiga o medalie. Avem un moral bun, suntem pregătite, avem încredere în noi şi vom arăta acest lucru în teren”.

handbal echipa romania jocurile olimpice rio brazilia 2016
Rândul de sus (de la stanga la dreapta): Florin Oancea (medic), Adrian Ionescu (kinetoterapeut), Tomas Ryde (selecționer), Costică Buceschi (antrenor secund), Nicoleta Alexandrescu (team-manager), Radu Cheregi (analist de performanță), Dragoș Luscan (preparator fizic), Claudiu Mărășteanu (maseur). Rândul din mijloc: Gabriela Perianu, Florin Chintoan, Ana Maria Tănasie, Denisa Dedu, Ionica Munteanu, Paula Ungureanu, Aurelia Brădeanu, Gabriella Szűcs. Rândul de jos: Mădălina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Laura Chiper, Valentina Ardean, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Oana Manea, Melinda Geiger.

România face parte din grupa A, alături de Muntenegru (meciul directe este programat pe 10 august), Brazilia (8 august), Angola (6 august), Spania (12 august) şi Norvegia (14 august).