Am primit astăzi un comunicat de presă, legat de desfășurarea evenimentelor, în jurul scandalului iscat cu puțin timp în urmă, la meciul de hochei pe gheață de la Patinoarul Olimpic din Brașov, dintre Corona Fenestela 68 și Steaua Rangers București. „În urmă cu 10 zile, Comisiile de disciplină și de apel din cadrul Federației Române de Hochei pe Gheață lucrau «la foc automat» pentru «rezolvarea bătăii de la Brașov». Deși probele au lipsit cu desăvârșire în luarea deciziilor, până la urmă, clubul brașovean a salutat rapiditatea cu care se lucreaza în cadrul FRHG. În urma deciziilor, Corona Brașov Fenestela 68 i-a pierdut pe căpitanul Adorjan (suspendat până la 31 decembrie), pe Varga (bagat în spital de un stelist), pe Janos Imre (a primit de la steliști lovituri la cap în momentul în care nu purta cască), pe Nagy Csaba (2 jocuri) și pe Zsombor (3 jocuri). La Steaua, doar Krug a primit 2 jocuri suspendare și Berdilă 6 meciuri, deoarece l-a scuipat pe căpitanul Brașovului chiar pe gheață.
Vineri, 9 martie 2012, la orele 13,00 (cu doar 6 ore înaintea primului joc din semifinale dintre Corona Fenestela și Steaua), pe adresa de e-mail a clubului Corona Brașov s-a primit o «decizie» a comisiei de apel, care s-a întrunit de urgență și a redus suspendările lui Krug și Nagy Csaba la doar o etapă, asta după ce jucătorul Brașovului și-a ispășit cele 2 etape de suspendare. Această decizie ciudată i-a enervat și mai tare pe conducătorii clubului Corona Brașov, care au decis să depună o contestație la FRHG (înaintea primului joc), cu privire la dreptul de joc al lui Krug, în primul joc din semifinale. Clubul brașovean este surprins și de asprimea pedepsei lui Adorjan și pentru acest lucru a făcut apel în data de 8 martie 2012, aducând și probe elocvente pentru acest caz. Până aici totul are un decurs normal… dar din data de 9 martie 2012, toate comisiile FRHG au «adormit» și nici până în acest moment, clubul de sub Tâmpa nu a primit răspuns la niciuna dintre solicitări”, s-a scris în comunicatul Corona Fenestela 68 Brașov. (foto: bogdan ciungara)

Emilian Cernica (vicepreședinte Corona Brașov): „Am acceptat deciziile comisiilor, mai puțin cea pentru Adorjan. Până în acest moment nu am primit niciun răspuns și nu înțeleg de ce? Nu îmi explic faptul că la solicitările clubului Steaua conducerea Federației a reacționat ferm și drastic, iar la solicitările noastre încă întârzie să răspundă. Consider că toți avem aceleași drepturi la Federație, iar aceasta nu va ezita să reanalizele cele 2 jocuri dintre noi și Steaua, care au făcut obiectul sancțiunilor dictate”.