După retragere, Jessica Ennis-Hill a devenit comentator de atletism al postului BBC, scrie în The Times și a încheiat contracte de imagine cu Aviva (asigurări), Powerade (băutură pentru sportivi produsă de Coca Cola), Adidas, Omega (ceasuri), Olay Essentials (creme și produse pentru îngrijirea pielii) și Santander UK (bancă) și are o viață publică activă.

University of Sheffield (1828) este o universitate publică, ce se poate lăuda cu un număr de peste 25.000 de studenți pe an și un buget mai mare de 600 milioane de lire sterline. Acolo, dincolo de Canalul Mânecii, a studiat, dar a și făcut sport și Jessica Ennis-Hill (campioană olimpică la heptatlon în 2012, campioană mondială de 3 ori, campioană europeană și campioană mondială la pentatlon, deținătoare a recordului național în Marea Britanie).

În finala probei de 1.500 metri de la Atena, Kelly Holmes a întrecut-o și pe românca noastră, regretata Maria Cioncan (în galben), decedată la vârsta de 29 ani, la doar 3 ani după cursa din Grecia, într-un accident rutier în Bulgaria. După retragere, Holmes a devenit o obișnuită a platourilor tv (emisiuni, spectacole, seriale).

Sheffield Hallam University (1843) este, de asemenea, o instituție publică de învățământ superior, cu circa 31.000 de studenți/ an. Printre absolvenți: cunoscuta Kelly Holmes – dublă campioană olimpică la Atena (800 și 1.500 metri), multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene, plus Jocurile Commonwealth-ului.

Jessica Ennis-Hill și Kelly Holmes sunt doar două nume grele ale sportului internațional, plecate de acolo, din inima Marii Britanii, de la Sheffield, South Yorkshire. Fiecare a fost pe drumul ei, și cu școala, și cu sportul. Ambele sunt femei de succes, care au demonstrat că școala și sportul fac împreună o casă bună. Au plecat de pe pista de atletism de câțiva ani, însă au rămas în centrul atenției, sunt respectate și face bani, în continuare. La fel, fiecare pe calea ei.

Anul acesta, la Campionatele Naționale Universitare de Cross Country, găzduite de Universitatea Sheffield și Universitatea Hallam din Sheffield a fost stabilit un nou record de participare: 1991 de studenți atleți!

Ediția viitoare (2018) va avea loc la Hillingdon House din Londra, în organizarea Universității Brunel. (Foto: Getty Images)