Sâmbătă și duminică (11-12 august), la Cluj-Napoca, s-a ținut a doua etapă din Turneul Național de mini rugby. Au participat formații din București, Timișoara, Arad, Sibiu, Baia Mare, Cluj, Tecuci, Focșani, Bârlad și Băicoi, care, în funcție de vârstă, au fost împărțite în 3 categorii: sub 10 ani, sub 12 ani și sub 14 ani.
La evenimentul de la Cluj, desfășurat sub titulatura de Memorialul „Alexandru Paloșanu”, echipele CS Aurora Băicoi (județul Prahova) au fost conduse de pe margine de antrenorul brașovean Dănuț Petrule. Despre relația acestuia cu rugby-ul din Băicoi am mai scris. „Aurora Băicoi e abia la începutul drumului, e mult de muncă, însă, suntem siguri că, într-un final, vom ajunge unde ne-am propus. Noi și CSO Pantelimon am fost singurele participante la etapa de la Cluj care ne-am înscris cu câte o echipă la fiecare categorie de vârstă. Aurora Băicoi a obținut un rezultat mai bun, adică locul 2, la «sub 10 ani»”, a declarat Dănuț Petrule.
Turneul Național de mini rugby se derulează în trei etape: primele două deja au avul loc, la Mamaia și acum, la Cluj-Napoca, iar ultima, în cadrul căreia se vor decerna și titlurile naționale la mini rugby, e programată în septembrie, la București.

Amintiri cu Alexandru Paloșanu

Site-ul Federației Române de Rugby (FRR) ne oferă câteva informații despre cel care a fost Alexandru Paloșanu: „Unul dintre cei mai valoroși sportivi clujeni, Alexandru Paloșanu a murit în februarie 2004. Din 1962 acesta a activat la Știința Cluj ca jucator-antrenor. A activat 28 de ani la «U» Cluj și a adunat 4 selecții la echipa națională. A mai jucat la Petrolul, Dinamo, CCA și Progresul. A fost desemnat cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca și antrenor emerit”. Sandu Paloșanu a fost și personaj central într-una din poveștile relatate de Vasile Soporan, acum ceva timp, în exclusivitate pentru 7Sport. (foto: frr)