Nu toți virtuozii balonului au ajuns mari fotbaliști. Un caz elocvent este cel al brașoveanului Decebal Câmpeanu. În toamna (noiembrie) anului 1970, puștiul în vârstă de 15 ani, de la Steagul Roșu Brașov, antrenat la acea vreme de Ștefan Hidișan, fostul jucător reprezentativ al „stegarilor”, a câștigat concursul național de jonglerii cu mingea. Întrecerea a fost organizată la nivel național de ziarul „Sportul” și Federația Română de Fotbal (FRF). Finala a avut loc duminică (15 noiembrie 1970), pe stadionul „Republicii” din București, cu prilejul meciului de campionat (1970-1971) dintre Steaua și Steagul Roșu (etapa a 10-a din Divizia „A”). 16 concurenți s-au întrecut în finală. Primul loc a fost ocupat de Decebal Câmpeanu, cel care, în văzul a circa 20.000 de oameni, a „bătut” mingea de fotbal pe picior, pe genunchi și pe cap de 14.313 ori (un adevărat record al competiției). Pe locurile următoare s-au clasat Ion Costin (CFR Cluj) și Ion Bugnar (Centrul „23 August” București).

Victorii pentru Brașov de două ori

Pe lângă victoria „stegarilor” în partida cu Steaua (2-1, la pauză 1-1, goluri marcate de Dumitriu 2, min. 38, și Drăgoi, min. 64, respectiv Dumitriu 3, min. 2), Radu Urziceanu, trimisul revistei „Fotbal” pe „Republicii”, a consemnat și o întâmplare inedită: „În timpul primei reprize, o minge se îndreaptă spre pista de atletism, trimisă de un jucător de la Steaua. Balonul însă se îndrepta spre micuțul Decebal Câmpeanu care, pe marginea terenului, executa jongleria fotbalistică în cadrul concursului a cărui finală s-a ținut pe stadionul Republicii. Văzând pericolul iminent ca Decebal să fie lovit de balon și, deci, întrerupt din suita sa de execuții, un brașovean a deviat în ultima clipă balonul, preferând aruncarea de la margine în favoarea Stelei, decât pierderea concursului de către juniorul lui Hidișan”.

Decebal Câmpeanu, antrenor în Arabia Saudită

După o carieră de jucător nu la fel de prolifică așa cum se anunța începutul ei, cel cunoscut în fotbalul brașovean drept „Deca” a îmbrățișat meseria de antrenor, după ce a agățat ghetele în cui. În decursul anilor, Decebal Câmpeanu a fost tehnician (în eșaloanele inferioare, de la Liga a 2-a la Liga a 4-a, inclusiv) al formațiilor FC Romradiatoare, CF Predeal, Unirea Tărlungeni, Forex Brașov, CSM Făgăraș. În vârstă de 57 ani (în 2012), Decebal Câmpeanu lucrează la ora actuală în Arabia Saudită, la echipa Al Hamadah (prima ligă). Aventura în lumea arabă a început vara trecută, când a încheiat cu gruparea saudită un contract pe 3 ani de zile. Experiența arabă este, de fapt, prima misiune peste hotare pe care o are antrenorul brașovean. (foto: bfz & revista fotbal)