Gata instalat în scaunul de ministru al Tineretului și Sportului, tânărul pesedist Marius Dunca și-a făcut cunoscute, public, îndrăznețele-i proiecte: construirea a două săli polivalente de sport, a două baze nautice, a două baze pentru canotaj, a două hipodromuri şi a unui velodrom. Chiar a și plusat: vrea ca educația fizică să fie obligatorie în grădinițe (o oră/ săptămână), în școli (trei ore/ săptămână la clasele 1-4) și în licee (patru ore/ săptămână).

Omu-i pus pe treabă și vorba unui prieten, foarte bun cunoscător al sportului românesc, nu-i exclus să-i întreacă pe Crin Antonescu și Nicolae Bănicioiu. Cei despre care se vorbește (și nu puțini o fac!) că ar fi fost cei mai dibaci miniștri ai Sportului și Tineretului din România post-decembristă.

Prezent la Brașov, ca „deschizător de pârtie” pentru etapele din Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile de la Râșnov, numărului 1 din MTS i-a „ieșit porumbelul din gură”: una din cele două săli polivalente de sport va fi la Brașov. Păi atunci, așa să fie!