Singurul sportiv din România care participă la IAAF World Indoor Tour din acest an, Elena-Andreea Panțuroiu, a ocupat locul al 2-lea la triplu salt în meeting-ul atletic de la Madrid. Cu o săritură de 14,21 metri, românca a fost devansată de Viktoriya Prokopenko (14,31 metri) din Rusia, iar la rândul ei i-a luat fața lituaniencei Dovilé Dzindzaletaité (14,13 metri).

Andreea Panțuroiu va împlini 23 de ani pe 28 februarie. Ea a fost descoperită de antrenoarea Mihaela Nicoară, cu care lucrează și în prezent, după aproape 10 de ani de colaborare. Sponsorul de echipament al atletei legitimată la CSM București este cunoscuta companie germană Adidas.

Pentru Elena-Andreea Panțuroiu urmează Campionatele Balcanice de la Istanbul (17 februarie), iar obiectivul sezonului de sală este o clasare în primele 6 poziții la Campionatele Mondiale de la Birmingham (1-4 martie 2018).

După rezultatele din acest an, inclusiv după concursul de atletism de la Madrid, Panțuroiu rămâne pe locul 5 în clasamentul mondial feminin la triplu salt. (Foto: Ana-Maria Oancia)