FC Brașov a fost cea mai grăbită echipă, dintre toate formațiile din prima ligă, când și-a stabilit reluarea pregătirilor pentru viitorul sezon. „Principalul” Ionuț Badea a ordonat adunarea din vacanță pentru joi, 7 iunie. În campania preparativelor pentru Liga 1, campionatul 2012-2013, Badea va fi ajutat de Radu Dragoș (antrenor secund), Luigi Maione (preparator fizic) și Andrei Șanta (antrenorul portarilor). „În perioada imediat următoare va fi un volum mare de lucru. E un moment dificil, pentru că lotul se definitivează în urmatoarea perioadă. Suntem încrezători într-un nou început”, afirma Ionuț Badea, la reunire.

Mutu apără poarta „Steagului”

Lotul FC Brașov la startul pregătirilor: Florin Iacob, Daniel Mutu – Bogdan Străuț, Ricardo Machado, Cristi Munteanu, Radu Barbu, Vlad  Potecu, Cristi Ionescu, Darius Dragan,  Alexandru David, Diogo Silva, Alexandru Mateiu, Bruno Madeira, Nasser Menassel, Vasile Olariu, Rareș Enceanu, Mauro Alonso, Horia Popa, Mugurel Buga, Attila Hadnagy, Pedro  Moutinho, Alin Damian. Dacă despre Străuț, Barbu și Menassel am mai scris, acum, câte ceva despre portarul Daniel Mutu. Pe 11 septembrie 2012 acesta va împlini vârsta de 25 ani, a fost crescut la ACU Arad, iar în CV-ul său mai apar echipele CFR Timişoara(2005-2009), Săgeata Stejaru (2009-2010) și Pandurii Târgu Jiu (2010-2011). Care a fost ultima echipă pentru care a apărat și când a evoluat ultima dată într-um meci oficial? Sunt întrebări cu răspunsuri cunoscute, probabil, de antrenorul Badea și (sau) cei din staff-ul „Steagului”.

Obiectivul FC Brașov: Europa League

După obișnuita vizită medicală, „stegarii” au început antrenamentele la baza proprie. Deocamdată atât, cel puțin la modul oficial, despre ce se întâmplă în această perioadă la FC Brașov. E clar, în „laboratoarele” de pe strada Poienelor se lucrează intens, pentru a se găsi formula de succes, prin care FC Brașov va ajunge în Europa League, la sfârșitul sezonului 2012-2013. Pentru că fotbalul nu înseamnă doar vise și iluzii.
Astăzi, la LPF, s-a hotârât programarea etapelor în turul ediției de campionat 2012-2013. Programul FC Brașov este următorul:
Viitorul Constanța – FC Brașov (etapa 1)
FC Brașov – Gaz Metan Severin (2)
FC Brașov – Dinamo București (3)
Concordia Chiajna – FC Brașov (4)
FC Brașov – Astra Ploiești (5)
„U” Cluj – FC Brașov (6)
FC Brașov – Gaz Metan Mediaș (7)
Ceahăul Piatra Neamț – FC Brașov (8)
FC Brașov – FC Vaslui (9)
Oțelul Galați – FC Brașov (10)
FC Brașov – CSMS Iași (11)
Rapid București – FC Brașov (12)
FC Brașov – Petrolul Ploiești (13)
CFR Cluj – FC Brașov (14)
FC Brașov – Pandurii Târgu Jiu (15)
Gloria Bistrița – FC Brașov (16)
FC Brașov – Steaua București (17)

„E important să ne pregătim foarte bine în acestă perioadă și să reușim să formăm un grup unit până la startul campionatului. Începuturile de campionat au tendința de a egaliza valorile. Cu siguranță va fi un entuziasm foarte mare din partea nou-promovatelor, însă noi avem experiența Ligii 1 și sperăm să avem un debut cu dreptul”, Ionuț Badea, pentru site-ul FC Brașov (foto: fc brașov)