În acest început de sezon 2012-2013, FC Brașov s-a cam obișnuit să închidă runda în Liga 1 de fotbal. Așa se va întâmpla și luni (20 august) seara (ora 21,30), când va primi vizita Astrei Ploiești. Cunoștință mai veche a „stegarilor” (și din prima ligă, dar și din cea secundă), Astra va descinde pe „Tineretului” cu un alt antrenor decât cel cu care a luat startul în această stagiune. Gigi Mulțescu (foto) i-a luat locul fostului internațional Bogdan Stelea, al cărui bilanț în primele jocuri (o victorie, două egaluri, o înfrângere) nu i-a căzut bine patronului de la Astra. Cel care, imediat după Astra-CS Severin 1-1, a ordonat, în direct la tv, mazilirea lui „Stelică”.

Singura alternativă a lui Badea: victoria

În privința FC Brașov, după ultimele două rezultate (egal acasă cu Dinamo, eșec la Chiajna), Ionuț Badea nu are alternative. Doar o victorie cu Astra l-ar face să răsufle ușurat, pentru a evita încărcare atmosferei din jurul băncii tehnice a „galben-negrilor”, în etapele următoare.
Dincolo de lementări de genul „la cum s-au jucat meciurile de până acum, meritam și puteam să avem mai multe puncte”, Ionuț Badea a comentat, în avancronica partidei cu Astra: „Va fi un meci foarte greu, mai ales prin primsa adversarului, care vine după un semieșec pe teren propriu și cu un antrenor nou. Această schimbare poate să producă ceea ce se numește un șoc în fotbal, dar în același timp se poate să nu funcționeze. Întâlnim o echipă care se caută încă, nu este definită. Pentru noi doar punctele contează. Ele sunt foarte importante pentru ceea ce vrem să construim la Brașov. De aceea vrem să învingem orice echipă”. (foto: mediafax)