Zilele acestea, FC Brașov a mutat inspirat pe piața transferurilor, când și-a asigurat serviciile lui Georgian Păun (27 ani la 24 octombrie a.c.). Inițial, atacantul își reziliase contractul cu Dinamo București. Ultima echipă pentru care Păun a evoluat a fost ȚSKA Sofia (Bulgaria) – acolo unde a fost detașat de Dinamo. „Sunt fericit că am ajuns la FC Brașov, o echipă serioasă, cu jucători valoroși și cu un antrenor foarte bun. Am o poftă mare de fotbal și voi da totul pentru a demonstra că nu am avut șansa să arăt ce pot. Ard de nerabdare să debutez în tricoul noii mele formații, pentru care sper să marchez cât mai multe goluri. Alături de coechipieri, sper să reușim rezultate dintre cele mai bune”, a declarat Georgian Păun, la instalare.

Georgian Păun a nimerit bine la FC Brașov

Mijlocaș cu profil ofensiv (mijlocaș, extremă sau vârf împins), Păun face parte din categoria „fiilor renegați” de Dinamo. Genul acela de jucător talentat și promițător, care oricât ar fi ieșit în evidență la alte echipe, pe unde a fost împrumutat, mereu era chemat înapoi de Dinamo, la „noi ordine”. După care, din varii motive, independente de el, iar era trimis de Dinamo pe te miri unde. Cum ruptura de Dinamo a devenit definitivă, de câteva zile, s-ar zice că, odată cu sosirea sub Tâmpa, Georgian Păun are „vânt din spate”. A prins o echipă la care își poate exprima în voie măsura calităților. FC Brașov are nevoie de Păun, dar și Păun are nevoie de FC Brașov. Să vedem ce va ieși din acest nou mariaj.
Cum atacul „Steagului” e șubrezit după accidentarea lui Buga, sunt șanse mari ca Păun să debuteze în galben și negru luni seară, contra Astrei Ploiești, formație pentru care a evoluat, sezoanele trecute. (foto: gsp)