Duminică, 18 martie, stadionul „Silviu Ploieşteanu”. Aproximativ 3500 de braşoveni au profitat de aerul cald de primăvară şi au venit pentru a-şi urmări favoriţii în meciul contra campioanei Oţelul Galaţi.

Diferenţă de valoare

La prima vedere trebuia să fie un meci echilibrat. Braşovenii veneau după o înfrângere nemeritată în meciul cu Sportul, în timp ce gălăţenii nu mai cunoşteau gustul victoriei din 18 decembrie anul trecut, când i-au învins pe cei de la Petrolul Ploieşti. Mai mult, cei de la Oţelul au jucat şi în cupa joia trecută, contra celor de la FC Vaslui, deci se presupunea că vor fi puţin obosiţi. Dar, cum calculele de pe hârtie nu se potrivesc cu cele din teren, cei de la Oţelul Galaţi au arătat că totuşi  încă mai sunt campionii României şi, din primul minut al meciului, au dominat copios echipa gazdă. Didi în prima repriză şi Antal în cea de-a doua au făcut diferenţa, în ceea ce priveşte golurile, pentru că, în cazul în care fotbalul s-ar fi jucat pe ocazii, rezultatul ar fi fost mult mai drastic pentru „stegari”.

,,Am intrat în hora retrogradării”

Da, o recunoaşte chiar Marius Şumudică, care era foarte dezamăgit după acest meci. ,,Vom juca 13 finale de acum încolo, în care fiecare punct este foarte important” spune „Şumi”, cu referire directă şi la meciul cu Sportul, în care Braşovului i s-a luat un punct în ultimul minut al meciului. De asemenea, tehnicianul braşovean recunoaşte superioritatea netă a adversarului şi îi felicită pe oaspeţi pentru victorie. De această dată a fost diplomat, a răspuns la fiecare întrebare în mod civilizat, spre dezamăgirea celor aflaţi în sala de conferinţe care probabil se aşteptau la altceva. În acest moment, FC Braşov ocupă poziţia a 11-a, cu 23 puncte, la 4 puncte de primul loc retrogradabil, ocupat de Petrolul Ploieşti.

Ciupe şi Diogo Silva, punctele slabe ale „Steagului”

În privința noilor veniți la Brașov, trebuie să punctăm şi transferurile mai puţin reuşite din această iarnă. Dacă Ilijovski şi Davide Dias s-au dovedit a fi nişte achiziţii bune, Raul Ciupe si Diogo Silva nu s-au ridicat la nivelul echipei în niciunul dintre cele 3 meciuri din acest retur de campionat. Cu Oţelul Galaţi, ambii jucători au fost foarte uşor depaşiţi de adversarii direcţi.

Stromajer şi Didi, punctele foarte ale Oţelului

Dorinel Munteanu a dovedit că se pricepe la transferuri şi a întărit considerabil echipa cu aceşti 2 jucători  care, după spusele tehnicianului , nu s-au integrat imediat în angrenajul echipei. În cele din urmă au început să crească de la meci la meci şi să îşi arate valoarea, inclusiv împotriva lui FC Braşov. Stromajer a demonstrat că nu are niciun fel de dificultate în a-şi depăşi adversarul direct, în timp ce Didi a profitat de o lipsă de marcaj şi a înscris cu o lovitură superbă de cap de la 11 – 12 m.

La juniori s-a terminat egal

La meci a fost prezent şi unul dintre antrenorii de la centrul de copii şi juniori de sub Tâmpa, Lucia Cormoş. Aceasta a venit însoţită de copiii pe care îi antrenează. Spre deliciul spectatorilor, aceştia au încins o miuţă între cele 2 reprize, scorul fiind egal, 1-1. De lăudat organizatorii pentru astfel de iniţiative, care nu fac decât bine imaginii clubului.