Astăzi, 14 Aprilie 2012, clasamentul Ligii 1 la fotbal nu arată prea bine pentru FC Braşov. Locul 11, cu 29 puncte, la două lungimi de primul loc retrogradabil, dar cu un meci în plus faţă de celelalte contracandidate. După ziua de mâine putem vedea Braşovul chiar pe un loc retrogradabil, în funcţie de celelalte rezultate. Cu alte cuvinte, avem toate ingredientele necesare pentru a urmări un final de campionat de foc în zona periculoasă a clasamentului.

În urmatoarele două luni, avem opt meciuri, opt echipe angrenate într-o horă a disperării, opt ocazii de a-i urmări pe stegari în acţiune la turaţie maxima. Pentru că, de acum încolo, orice punct este crucial şi fiecare partidă trebuie tratată ca pe o finală.

Cu Universitatea Cluj şi Dinamo Bucureşti, primele două finale

Luni, 23 Aprilie, orele 21.30, pe stadionul ,,Silviu Ploieşteanu”, ,,Steagul Roşu” întâlneşte pe U Cluj, iar câteva zile mai târziu, în acelaşi loc, pe cei de la Dinamo. Primele cuvinte care îmi vin în minte în acest moment sunt: ,,FC Braşov trebuie să câştige, FC Braşov va câştiga următoarele două meciuri”. Teoharie Coca Cozma a avut dreptate în 1986 în ceea ce îl priveşte pe Marius Lăcătuş, iar Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Sper din tot sufletul ca peste 2 săptămâni să fi avut şi eu dreptate, iar suporterii să fie mai liniştiţi.

Marius Şumudică, Dorinel Munteanu, Dan Petrescu. Trei Doamne şi toţi trei.

Cei sus menţionaţi au cel puţin un lucru în comun: intensitatea cu care trăiesc meciurile. În unele momente ai impresia că ar vrea să intre să joace ei la câtă energie consumă pe marginea terenului.  Din aceste considerente, Şumi nu va putea fi acuzat niciodată de lipsă de dorinţă şi de implicare. Mai mult decât atât, va fi apreciat tot timpul de către suporteri, ultima dovadă fiind la meciul cu Chiajna, când, în ciuda rezultatului, stegarii erau alături de echipă şi de antrenor.

Suporteri braşoveni, să ne mobilizăm!

Haideţi să dăm o mână de ajutor echipei favorite şi să o încurajăm în număr cât mai mare la urmatoarele meciuri de acasă, cu Universitatea Cluj şi cu Dinamo. Sunt două meciuri decisive, unde al doisprezecelea jucător va fi decisiv după părerea mea.

Mesaj către conducerea lui FC Braşov

Faptul că suporterii vor reprezenta un element esenţial în ultimele jocuri de acasă ale stegarilor ar trebui să dea de gândit oficialilor braşoveni. Vechea meteahnă de a scumpi biletele la meciurile importante ar trebui lăsată la o parte în aceste momente grele. Merg chiar mai departe şi spun că ar fi o idee bună ca cei imbrăcaţi în galben să aibe gratuitate la intrarea pe stadion. Acest gest nu a mai fost făcut de ani buni şi cred că ar fi oportun de exemplu la meciul cu Dinamo, pentru a se umple stadionul.