Dorin Necula: „Eu am prins fotbalul când arbitrul nu acorda cartonașe, cartonașe galbene sau roșii, îți dai seama ce deplasări de pomină aveam pe la Petroșani, prin zonele miniere!”.

Dorin Necula are 74 de ani, pe care i-a împlinit pe 23 mai, și este unul dintre cei mai iubiți și respectați fotbaliști ai Brașovului din toate timpurile. A început să joace fotbal la Dinamo Brașov, iar la seniori a evoluat neîntrerupt, vreme de 11 ani, la Steagul Roșu Brașov (1961-1972), ultimul an al carierei prinzându-l în tricoul formației Metrom Brașov.
În perioada junioratului practica (în paralel cu „sportul rege”) și tenisul de câmp, la Steagul Roșu, devenind campion al României, într-o echipă din care mai făceau parte Ion Țiriac și Günther Bosch! Cu sora primului, Rodica, a fost coleg de clasă la liceu (Șaguna).

Alături de Mihail Ivăncescu (mijloc) și Stere Adamache (jos), doi dintre trimișii Steagului Roșu Brașov la Campionatul Mondial din Mexic (1970).

L-a avut ca antrenor pe marele Silviu Ploeșteanu și a debutat în tricoul „galben-negru” în marea trupă a Steagului, câștigătoare a Cupei Balcanice (1961), alături de portarul Ghiță, Sbârcea, Zaharia, Nagy, Seredai, Szigheti, Hașoti, Năftănăilă, Fusulan, Meszaroș, David și, bineînțeles, „Bamby” Campo.
Cel mai cunoscut adversar direct i-a fost marele Alfredo Di Stefano!

Acasă, în Șcheii Brașovului, împreună cu Gheorghe Șerbănoiu (centru), autorul „dublei” din victoria istorică de la Brașov, cu Beșiktaș Istanbul (3-0) din Cupa UEFA (actuala Europa League). Plus Ioniță, fost jucător la ICIM Brașov.

Cu Nicolae Pescaru și „Amigo” Csaba Gyorffy, cu Petru Cadar, Hârlab, Paraschivescu, Emil „Niky” Dumitriu sau Marin Olteanu, cu regretații Adamache, Ivăncescu, Alecu, Florescu și Șerbănoiu, precum și cu toți cei care i-au fost colegi, a trăit clipe de neuitat, pe gazon, în preajma lui sau în viața de zi cu zi. Cam tot timpul „Piticul” Necula era omul care dădea tonul la glume și bună-dispoziție.
Om cu două facultăți (Silvicultură și Drept), Dorin Necula este ca o carte vie, plină de povești, care de care mai haioase, o parte dintre acestea fiind dezvăluite, în exclusivitate, aici. (Foto: Dorin Necula/ Colecția Personală)