alexandru bourceanu capitan steaua bucuresti
Alexandru Bourceanu (Steaua București)

Câteva zile ne mai despart de închiderea sezonului fotbalistic în România. După care, normal, până după sărbătorile de iarnă (Liga 1) sau mai spre februarie (ligile inferioare), peste echipele de fotbal românești se va așterne vacanța. Și cum se întâmplă în astfel de clipe, pauza de iarnă e momentul propice pentru socoteli – cu bune, cu rele, așa cum ar fi ele. Cam așa l-am prins, la „un pahar de vorbă”, pe fotbalistul brașovean Dinu Todoran. De aproape un an joacă în Liga a 3-a, pentru FC Voluntari. Dacă-n sezonul trecut așteptările de promovare în liga secundă s-au dovedit a fi deșarte, acum, în campionatul 2013-2014, Voluntariul a pornit la drum în forță și la sfârșitul turului prelungit se găsește pe locul 1 (39 puncte) în Seria a 2-a, la o distanță de 10 puncte față de CS Ștefănești și de 12 puncte de CS Afumați și Dunărea Călărași. Iar după consumarea returului, la anul, se va trece la play-off.

FC Voluntari a luat avans pentru promovare

Din vara trecută, FC Voluntari este antrenată de fostul jucător al Rapidului, Adrian Iencsi. În rolul „antrenorului din teren” și totodată cel al căpitanului de echipă se află Dinu Todoran (35 ani). „Voluntariul are o echipă tânără. În primul «unsprezece» au jucat constant, până acum, nu mai puțin de șapte juniori. Lângă, au fost patru jucători cu experiență în prima ligă: Maxim, Cristi Irimia, Sorin Rădoi și cu mine. Avem șanse reale să promovăm și important e să menținem ritmul jocului și al rezultatelor de până acum”, comentează Todoran.

Steaua București și FC Voluntari – egale în cifre

Dinu Marius Todoran (FC Voluntari)
Dinu Marius Todoran (FC Voluntari)

În prima parte a sezonului 2013-2014, căpitanul de la FC Voluntari a marcat 2 goluri, a scos o lovitură de pedeapsă și le-a oferit colegilor 10 pase decisive. Însă surpriza vine când ne uităm pe clasamentele de fotbal din România: pe cel al seriei, pe cel al Ligii a 3-a și apoi pe celelalte ale fotbalului profesionist – Liga 1 și Liga a 2-a. Într-adevăr, informația oferită de Todoran este corectă: din toate echipele de fotbal din România, în actualul campionat numai Steaua (Alex Bourceanu, alis „Gladiatorul” – purtător al banderolei) și FC Voluntari nu au cunoscut gustul înfrângerii! Singura diferență, mică, ce-i drept, o face Cupa României. „Noi am pierdut în Cupă cu Rapid după 90 de minute, în prelungiri, în condițiile în care, fiind atenți la campionat, am jucat cu o echipă improvizată”, explică fostul campion cu Unirea Urziceni. (foto: gsp)