petre marinescu fotbal brasov fotbal tulcea fotbal galati fotbal botosaniFostul fotbalist al FC Brașov, Petre Marinescu (65 ani) a fost ales viceprimar al municipiului Tulcea, din partea ALDE. Cunoscut în lumea fotbalului ca „Grecu” sau „Marin”, acesta a jucat la echipele Siderurgistul Galați, Ştiinţa Galați, Politehnica Galați, CSU Galați, FCM Braşov și CSM Târgoviște, iar ca antrenor a activat la Întorsura Buzăului, Metrom Braşov, Siretul Paşcani, FC Botoșani şi Delta Tulcea. La această din urmă echipă a fost și președinte.

În anul 2012, la Editura Fundaţiei Universitare „Dunărea de Jos” Galaţi, și-a lansat cartea „Driblinguri pe gazonul amintirilor”, volum autobiografic prezentat pe rând, la Tulcea, Galați, Târgoviște, Botoșani și Brașov.

Grec la origini, la Brașov, Petre Marinescu a fost coleg de generație cu Ioan Naghi, Adrian Furnică, Mihai Panache, Vasile Bența, Valer Șulea, Nicușor Bucur, Constantin Popa, Constantin Spirea, Gherasim Chioreanu, Vasile Gherghe, Ștefan Vasile, Leo Boriceanu etc.