handbal corona brasov junioare 4 campionatul national turneul final 2015 2016 medalia bronz mihaela seifer antrenor
Echipa de junioare 4 a clubului Corona Brașov, antrenor Mihaela Seifer.

Echipa de junioare 4 a clubului Corona Brașov, pregătită de Mihaela Seifer, a cucerit medalia de brona la turneul final (Brașov) al Campionatului Național, medaliile de aur și argint revenindu-le handbalistelor de la United Galaţi, respectiv LPS Brăila.

În grupă, reprezentantele Brașovului au înregistrat un rezultate de egalitate (17-17 cu Danubius Galaţi) și două victorii (22-15 cu Chimia Râmnicu Vâlcea și 25-10 cu CSŞ 2 Bucureşti). Mai departe, au trecut de ACS OK Sport Oneşti (29-13) și au pierdut în fața formației Pegasus Târgu Mureş (22-24). În faza semifinală, pentru locurile 1-4, fetele de la Corona au fost învinse de LPS Brăila după loviturile de la 7 metri, cu 17-18, iar în ultimul meci, în finala mică, și-au luat revanșa (20-17) în a doua întâlnire cu Pegasus Târgu Mureș.

Mihaela Seifer: „Chiar nu pot să vorbesc decât la superlativ despre aceste fetiţe, ca de altfel despre tot ce înseamnă această echipă ca și grup. Sunt mândră că le antrenez şi m-a durut sufletul că nu au avut şansa de a juca o finală mare, mai ales că aceasta a fost pierdută după aruncările de la 7 metri. Cu toate acestea, deşi au suferit enorm, s-au adunat foarte bine şi au depăşit acest moment, iar în finala mică au fost admirabile. Cu toate că nu toate junioarele s-au aflat în teren, cele de pe bancă au avut o contribuţie hotărâtoare şi le-au încurajat în permanenţă pe cele din teren. De asemenea, nu pot trece cu vederea aportul părinţilor, care a fost foarte mare şi care au făcut la meciurile noastre o atmosferă fantastică. Au fost alături de noi de la începutul până la finalul acestui turneu final şi ne-au făcut să ne simţim, cu adevărat, o adevărată familie”.

raisa marin miruna nicolau handbal corona brasov junioare
Raisa Marin și Miruna Nicolau au fost alese în „echipa turneului”

Dintre fetele Coronei, Miruna Nicolau și Raisa Marin au făcut parte din „echipa turneului”. Prima – cea mai apreciată apărătoare, a doua – cel mai eficient conducător de joc. Și totuși, o undă de regret, printre multe cele bune: „Păcat că Diana Golanu nu a fost aleasă cel mai bun pivot din competiţie. Una peste alta însă, aceste fetiţe au timp să crească în valoare şi, cu siguranţă, vor aduce plus de valoare acestui concept de handbal sută la sută românesc”, a încheiat Mihaela Seifer.