handbal corona brasov ioan preda presedinte sectie handbal mariana tirca dumitru berbece prezentare liviu dragomir director executiv corona 15 iunie 2016Echipa feminină de handbal Corona Brașov va evolua în Cupa EHF (primul tur) cu HZRK Grude (Bosnia Herţegovina). Jucătoarele pregătite de Mariana Tîrcă și Dumitru Berbece vor juca meciul tur în deplasare (10-11 septembrie).

Antrenorul secund al formației brașovene se declară încrezător, fără emoții, în calificare. „Nu ştim mai nimic despre echipa aceasta, dar ne vom interesa, pentru a putea pregăti cât mai bine aceste două jocuri. Consider că este o tragere foarte bună pentru noi, e o deplasare destul de lungă, dar e bine, nu se pune problema să nu ne gândim la calificarea în turul următor. Fără doar şi poate luăm în calcul doar calificarea. Tot ce ne dorim este să avem fetele sănătoase şi să începem cu tot lotul returul de campionat”, a comentat „Mitică” Berbece (al doilea din dreapta).

Echipa HZRK (Hrvatski Zenski Rukametnl Klub) a fost înființată în anul 2009, la Grude (17.800 locuitori în anul 2013), în sud-estul Bosniei și Hețegovina, oraș ce se află la circa 50 de kilometri de Mostar și la vreo 100 de kilometri de Split (Croația).