Echipa de fotbal Înfrățirea Agromec Hărman a reluat pregătirile, în 16 iulie, sub comanda noului, dar, de fapt, vechiului ei antrenor, Dorel Frunzea. În linii mari, acesta mizează cam pe același lot de jucători cu care predecesorul său, Lucian Petre, a încheiat sezonul 2011-2012 pe locul al 3-lea, cu 68 puncte, la doar un punct distanță de ASF Zărnești, ocupanta poziției secunde. Cum acest loc 3 obligă, Dorel Frunzea, om de-al locului, cu care, practic, se confundă istoria recentă a formației din Hărman (județul Brașov), a conceput un program intensiv de pregătire, cu antrenamente zilnice. Între care, la interval de câteva zile, își fac loc și partidele de verificare, atât de necesare acestei perioade precompetiționale.

Primele două rezultate: înfrângere (2-5) cu Tricolorul Alparea Oșorhei, din județul Bihor (formație promovată, în această vară, în Liga a 3-a, de pregătirea căreia se ocupă fostul jucător al FC Brașov, Cosmin Bodea) și victorie (6-2) cu Luceafărul Bălan, din județul Sălaj (echipă de juniori republicani, aflată, ca și Tricolorul, în cantonament la munte).

Deocamdată, la Hărman se muncește. Antrenamentele sunt programate spre seară, după ce căldura devine mai suportabilă. Cam toți jucătorii sunt din Brașov. Zilnic, deplasarea Brașov-Hărman, dus-întors, se face cu microbuzul. Același punct de plecare și de sosire: stadionul „Forex”.

Comenzile simple și precise de la marginea terenului, ale antrenorului, sunt literă de lege pentru jucătorii Înfrățirii. Disciplină, angajament, organizare și iar… angajament. Cam acestea sunt coordonatele pe care Înfrățirea Agromec s-a înscris, sub Dorel Frunzea. Prima parte a zilei el și-o rezervă întreprinderii pe care-o patronează (cantina, inclusiv cu servicii de catering, de la Agromec Hărman). Apoi, fotbalul trece în prim-plan. Deocamdată nici antrenorul, nici conducătorii (Marius Stoichiță – președinte, Ilie Luca – director sportiv) nu vorbesc despre obiectiv. Gândesc, își fac calcule, le întorc pe toate fețele. Cum spuneam, locul 3 din sezonul trecut obligă, poate fi chiar motivant. Ei știu și o simt cel mai bine. Cum și până unde va ajunge Înfrățirea, în campionatul 2012-2013, vom vedea.