Naționala feminină de handbal a României se află în fața unui examen important: „dubla” cu Austria (turul pe 9 iunie în Sala „Antonio Alexe” din Oradea, returul pe 13 iunie), pentru calificarea la Campionatul Mondial din Germania (1-17 decembrie 2017). Dincolo de duelul sportiv, fetele pregătite de Martin Ambros au de dus în spate o moștenire deloc ușoară. România este singura țară prezentă la toate cele 22 de ediții ale „Mondialului”!

„Este o onoare pentru mine şi pentru echipă să menţinem acest record, să păstrăm tradiția calificărilor consecutive. Nu cred că acest lucru este o presiune, ci mai degrabă o motivaţie în plus pentru a juca la cea mai importantă competiție din lume”, spune selecționerul Ambros. „Cred că putem obține rezultate din ce în ce mai bune. Această echipă merită chiar o nouă medalie la turneul final de Campionat Mondial!”, îl dubelază Gabriella Szűcs.

Căpitanul se întoarce!

Un plus important în jocurile cu Austria este revenirea în lot a Valentinei Ardean Elisei, căpitanul tradițional al echipei, după o accidentare care a ţinut-o mai mult de jumătate de an departe de terenul de joc (ruptură a ligamentelor încrucișate pe 30 septembrie 2016). La 35 ani, Valentina Ardean Elisei (foto) va juca primul meci sub tricolor după Jocurile Olimpice 2016.

Lotul pentru „dubla” cu Austria

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska;
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean, Nicoleta Dincă;
Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu;
Centrii: Cristina Laslo, Andreea Pricopi, Mădălina Zamfirescu;
Interi dreapta: Ana Maria Drăguţ, Laura Popa, Gabriella Szűcs;
Extreme dreapta: Aneta Udriştoiu, Laura Chiper;
Pivoţi: Crina Pintea, Cyntia Tomescu, Florentina Craiu.