Cristian Staicu (CS Țara Bârsei 2011) a devenit campion național de sală la seniori în proba de săritura în lungime. Sportivul în vârstă de 25 de ani a ajuns, astfel, la al treilea titlul național din carieră la seniori.

„Staicu s-a apropiat cu paşi mari de o calificare nesperată la Campionatele Mondiale indoor de la Birmingham (1-4 martie), baremul acestei probe fiind de 8,19 m, precum şi primii 16 în ierarhia mondială a momentului, el deţinând în prezent a 3-a performanţă a sezonului, după chinezul Yuhao Shi – 8,16 m, rezultat obţinut chiar pe 3 februarie, sâmbătă, la un concurs la Teheran, şi americanul Marquis Dedy – 8,13 m”, notează AGERPRES.

Elevul profesorului Horațiu Calfa a declarat, după festivitatea de premiere:

„Am sărit pentru prima dată peste 8 metri, este o senzaţie extraordinară. Nu mă aşteptam la acest rezultat, pentru că sunt puţin răcit. Sper să ajung la Mondiale, va fi în funcţie de performanţă. Am venit din Ţara Bârsei să iau titlul.

Este cea mai frumoasă probă din atletism pentru mine. Sunt la al 3-lea titlu naţional la seniori, primul în sală, după două câştigate în aer liber. Sper să pot sări peste 8,50 m. Antrenorul îmi spunea, când săream la antrenament doar 6,80 m, că o să sar şi peste 8 m. Nu-l credeam, dar iată că am reuşit. Aş putea ajunge la Mondialele de la Birmingham, sănătate să am”.