hochei corona wolves brasov rory rawlykÎncă un tranfer anunțat de Corona Wolves: fundașul canadian Rory Rawlyk (33 ani, 1,96 m, 99 kg) se întoarce în România, să joace la echipa de hochei din Brașov. Pentru „lupii” de sub Tâmpa a mai evoluat în sezonul 2012-2013. După discuții îndelungi, oficialii de la Corona l-au convins pe sportivul născut în Edmonton să se întoarcă în Europa, în campionatul românesc.

Cu alte cuvinte, Rawlyk a dat Florida (SUA) pe Brașov. E și asta o chestie! Și de gusturi, dar mai ales de ambiție. În „Țara tuturor posibilităților”, el a jucat ultima dată (2015-2016) în liga mijlocie a hocheiului profesionist nord-american (ECHL, adică East Coast Hockey League), pentru gruparea Orlando Solar Bears. Și dacă în America ziceai că-i „urs cu ochelari de soare” când îl priveai, ei bine, după ce a traversat Atlanticul și a pășit pe „Bătrânul continent”, pe meleagurile lui Burebista, Decabal și Mihai Viteazul, canadianul nostru s-a transformat în „lup”. Păi atunci, „lup” să fie!

corona wolvesorlando solar bears logoEmilian Cernica, președinte hochei Corona Brașov: „E o revenire foarte importantă la Brașov, pentru că Rory a avut mai multe oferte, chiar mai bune decat a noastră, una dintre ele fiind chiar de la Orlando, unde a jucat foarte bine sezonul trecut. Însă la insistențele mele a ales Brașovul. E un alt mare plus adus acestei echipe și sunt convins că fanii abia îl așteaptă. În 2013, Rory a plecat cu un gust amar, când nu a reușit să câștige și titlul de campion al României. Pentru sezonul pe care îl avem în față el și-a propus în primul rând să devină campion cu Corona Wolves, fapt care, bineînțeles, ne bucură foarte mult”.