hochei corona brasov„Lupii” Coronei au început antrenamentele în 1 iunie şi au avut incluse în program câte două şedinţe de pregătire pe zi, unul în Poiana Braşov şi altul în sala de forţă. În acest moment, antrenorul Adrian Mărtinaş îi pregăteşte pe hocheişti pentru testările fizice intermediare, care vor avea loc după cantonamentul de la Piatra Arsă. Stagiul montan se va desfăşura în perioada 4-17 iulie. „Dacă până acum a fost mai mult o readaptare a organismului la efort, în cantonament totul va fi intens, iar acumularea va fi la cote maxime. Am încredere că la revenirea la Braşov vom fi în parametri pe care ni-i dorim, din punct de vedere fizic”, spune antrenorul Adrian Mărtinaş.

„Fără doar şi poate, a fost perioadă foarte grea pentru jucători, pentru că veneau după vacanţă şi nu a fost uşoară readaptarea organismului la efortul fizic. Încet-încet, au apărut şi progresele, pentru că văd asta în timpii pe care îi scoate fiecare. Am lucrat mult pe viteză, pentru că aceasta este specifică hocheiului, dar şi pe forţă. Cum spuneam, nu e uşor şi nu le va în continuare, dar se vede că îşi dau interesul şi că încep să conştientizeze importanţa pregătirii fizice specifice”, a continuat Martinaş.

Corona Wolves pregătește și alte transferuri

La rândul său, preşedintele secţiei de hochei de la Corona Braşov, Emilian Cernica, a declarat: „Este o perioadă grea, pentru orice sportiv de performanţă, având în vedere că mai toate antrenamentele sunt bazate pe pregătire fizică. Din păcate, chiar dacă ştim că le este greu, nu putem să sărim această etapă. Am agreat programul făcut de antrenorul Adrian Mărtinaş întrucât aceste antrenamente se impuneau, mai ales după vacanţă. Nu a fost deloc uşor, normal că au apărut şi probleme musculare, dar acestea sunt perfect normale în acumularea fizică. Din punctul meu de vedere, nu am ce să le reproşez băieţilor, trag foarte bine în antrenamente şi au înţeles şi acceptat că toate acestea sunt spre binele lor. În mod cert, după această perioadă, dar şi după stagiul montan de la Piatra Arsă vom avea siguranţa că în campionat totul ne va fi mai uşor”.

Oficialul Coronei a mai adăugat că este mulţumit de transferurile făcute până acum (Richard Filip şi Patrik Polc), însă a subliniat că vor mai apărea nume noi în echipa de hochei Corona Wolves Brașov, pentru a da „un plus de valoare lotului actual”.