corona wolves  jucatori bucurosiMeci de hochei de mare tensiune, cu schimbări de scor și cu bucuria publicului, care, la final, a savurat victoria favoriților, smulsă chiar în ultima secundă de joc. Corona și Ferencvaros s-au angrenat într-o dispută pasionantă în care, prima repriză a fost controlată de Corona Wolves, care a deschis scorul în minutul 8’05’’, prin Zsolt Mastelariu (la primul gol în Liga Mol). Repriza secundă a fost lipsită de spectacol, cele două echipe angrenâdu-se într-o luptă aprigă. Echipa maghiară a reușit să înscrie unicul gol al acestei reprize, în minutul 35’40’’, când gazdele se aflau în inferioritate.

Proba video, favorabilă Brașovului

După primele două reprize, nimic nu prevestea evoluția scorului și deznodământul meciului. Astfel, repriza a treia, a debutat cu o mică „lovitură de teatru”, în minutul 49’19’’, atunci când oaspeții s-au văzut în avantaj! A urmat o furibundă cursă de urmărire a gazdelor, care au făcut o mare risipă de efort, au patinat mult și au pus o presiune constantă la poarta formației Ferencvaros. În aceste condiții, a urmat egalarea, prin golul lui Petres (min. 44’45’’). Atunci când toată lumea se pregătea de prelungiri, a venit golul victoriei, marcat de Pisarenko, în ultima secundă de joc. Arbitrii au decis să verifice valabilitatea golului prin proba video și au validat reușita fundașului Coronei. Scor final 3-2 pentru „lupii” brasoveni, care acumulează 20 de puncte și trec, pentru prima dată, după mult timp, în fruntea clasamentului Ligii Mol!

Ferencvaros contestă golul victoriei

hockey tamas dobos greg lindqvistTamas Dobos (antrenor Ferencvaros): „Am jucat un meci foarte bun, dar ne-am învins singuri, prin greșelile defensive din ultima parte a partidei. Sunt convins că golul victoriei echipei brașovene a fost marcat în afara timpului regulamentar de joc. Am pierdut pe greșeala noastră! Ne-am confruntat cu o situație similară sezonul trecut și trebuie să ne concentrăm cu precadere în finalul meciurilor, pentru că, în hochei, toate cele 60 de minute sunt importante. Echipa noastră se va pregăti în continuare și vom trece, pas cu pas, peste fiecare partidă din Liga Mol, astfel încât orice este posibil, inclusiv să ne calificam în play-off”.

Greg Lindqvist: „Cel mai urât meci”

Greg Lindqvist (antrenor Corona Wolves Brașov): „Parcă am fi jucat la loto! Să reușești  să iei trei puncte, după un astfel de joc, e o minune. A fost cel mai urât meci al sezonului, de până acum. Schimbări de scor, pucuri trimise la nimereală, deposedări… e incredibil ce meci am jucat, însă, e bine că ne-am ales cu trei puncte. Sunt bucuros pentru Mastelariu, care a înscris pentru prima oară în Liga Mol și pentru Pisarenko, care a marcat golul victoriei. De remarcat că am avut două goluri înscrise de fundași. A fost o seară în care nimic nu părea să funcționeze și uite că, totuși, am luat trei puncte. Le mulțumesc fanilor care au sperat până în ultima secundă și au fost alături de noi și în această seară”.