mariana tirca handbal lot junioare romania iunie 2016În a doua parte a lunii iulie, la Bratislava (Slovacia), este programat Campionatul Mondial de handbal pentru junioare, competiție în vederea căreia echipa României, pregătită de Mariana Tîrcă, se va reuni pe 19 iulie, la Oradea. Din lotul convocat vor face parte și 6 jucătoare de la Corona Brașov: Daciana Hosu, Cristina Creţu, Sorina Tîrcă, Claudia Lăcătuş, Daria Bucur şi Ana Maria Berbece.

Mariana Tîrcă, despre pregătirile înaintea CM: „Am început pregătirea pentru Campionatul Mondial cu o primă acţiune, care a fost un cantonament la mare, în care ne-am axat mai mult pe pregătire fizică generală şi specifică şi am combinat în ultima parte şi cu antrenamente în sală. După acest cantonament a urmat participarea la turneul din Suedia, acolo unde am terminat pe locul 7 şi în care participarea noastră nu a fost la forma cea mai bună, mai ales că veneam după o pregătire fizică şi nu aveam să fim la nivel înalt tehnico- tactic. Cu toate acestea, ne-au folosit foarte mult aceste jocuri, chiar dacă am avut şi rezultate mai neaşteptate, însă, important e că am avut posibilitatea să studiem, încă o dată, foarte bine Norvegia, cu care suntem în grupă la Mondiale. Un alt lucru îmbucurător a fost acela că Sorina Tîrcă a câştiugat titlu de golgheter chiar şi în condiţiile în care nu a jucat la adevăratul ei potenţial şi nu s-a aflat în teren pe toată durata jocurilor. Una peste alta, a fost un turneu care ne-a folosit, dar mai trebuie să ne punem la punct în perioada imediat următoare cu ceea ce ne aşteaptă la Campionatul Mondial”.

Mariana Tîrcă, despre prezența la CM: „Ne dorim foarte mult, dar trebuie să fim realişti şi să ne vedem nivelul. Acolo este posibil orice, şi în sus, şi în jos, contează foarte mult forma de la ora meciului. Nu va fi uşor, vorbim totuşi de nişte copii pe care nu întotdeauna este uşor să îi mobilizezi la maxim. Cu toate acestea, nu am nicio îndoială că dorinţă mare este la fete. Trebuie să pregătim foarte bine primele două jocuri din grupă, pentru că avem o grupă destul de grea, cu Norvegia şi Franţa, Coreea de Sud, Kazakhstan şi Paraguay şi apoi să ne vedem de ceea ce ne dorim să obţinem”.

Mariana Tîrcă, despre Laura Chiper și Denisa Dedu: „Mă bucur foarte tare pentru ele! Este o împlinire a muncii şi a unui sportiv, în general. Totul se concretizează cu medalii, fie la un campionat mondial sau unul european, fie la jocurile olimpice. Normal, dintre toate, competiţia cea mai frumoasă este Olimpiada, acolo unde fiecare sportiv cred că îşi doreşte să participe măcar o dată şi să facă parte din delegaţia care reprezintă România acolo. Le doresc succes şi sper ca amândouă să contribuie la reuşitele naţionalei României”.