În urma unui sondaj derulat pe site-ul oficial al FC Brașov, portarul Mario Felgueiras a fost ales jucătorul primei părți a campionatului, primind votul a 52 la sută dintre utilizatori. Următoarele poziții au fost ocupate, în ordine, de mijlocașii Alexandru Chipciu (20 la sută) și Marian Cristescu (7 la sută), ambii plecați în această iarnă la Steaua București, respectiv „U” Cluj. Aflat în cantonament cu echipa în Antalya, Mario Felgueiras a declarat: „Sincer, mă bucură faptul că fanii brașoveni apreciază evoluțiile mele. La fiecare meci încerc să dau totul și să apăr cât mai bine. Cu toții ne dorim să avem un retur bun și să obținem cât mai multe puncte. Acest stagiu din Antalya nu este cel mai lung pentru mine, pentru că în urmă cu câțiva ani am stat într-un cantonament de o lună de zile cu echipa națională under 19 a Portugaliei, înaintea unui Campionat Mondial. A fost extrem de greu, însă în viața de fotbalist trebuie să faci și astfel de sacrificii”.

Obiectivul FC Brașov: un loc în primele 10

Tot pentru site-ul „stegarilor”, portarul portughez a vorbit în perspectiva returului: „Chiar dacă au plecat Chipciu și Cristescu, doi dintre jucătorii de bază ai echipei, am încredere în cei care au venit și cred că putem forma un grup puternic la Brașov. Pe Davide Dias îl cunosc foarte bine, pentru că am fost coechiperi la echipa națională de juniori. Este un jucător bun, care va aduce un plus de valoare. Cu o pregătire bună cred că putem termina campionatul în primele 10 echipe”.

Coman, Bălgrădean și Beto

Legat de antrenorul Marius Șumudică, Mario Felgueiras a spus: „E un antrenor bun, care știe să ne motiveze la antrenamente și meciuri”. Cât despre portarii din Liga 1 românească, tot portughezul a opinat: „În fotbalul românesc sunt portari de valoare. Cei mai buni mi se par Dani Coman de la Rapid, Bălgrădean de la Dinamo și Beto de la CFR Cluj”. (foto: fc brașov)