Marin Măuță a fost fotbalist (fundaș central) la Tractorul Brașov, FC Brașov, FC Oradea, Precizia Săcele, Unirea Tărlungeni, CSM Făgăraş și Corona Brașov. Ghinionul l-a lovit prima dată atunci când a fost diagnosticat cu o problemă cardiacă și a fost operat în Israel. Juca la FC Brașov și era în plină ascensiune, titular de bază într-o echipă care, peste câteva luni, se califica și evolua în Cupa UEFA (toamna anului 2001).

A găsit puterea să revină și a reintrat în circuit. Ultimele meciuri ale carierei l-au surprins în tricoul formației Înfrățirea AGROMEC Hărman, pe atunci în eșalonul județean.

A decedat pe patul de spital, după unele complicații medicale, în ziua de 24 noiembrie 2013.

În acest an (sâmbătă, 9 decembrie), în memoria, sa colegii și prietenii i-au organizat turneul care îi poartă numele, în Sala de sport de la Liceul „George Moroianu”, un eveniment la care au participat echipele Precizia Săcele, AFC Hărman, Olimpic Cetate Râşnov, ACS Steagul Roşu Braşov, AS SR Braşov, Olimpic Zărneşti, Nemere Ghelinţa și „Prietenii lui Măuță”.

Ca și la prima ediție, pe locul 1 s-au clasat „Prietenii lui Măuță”, de această dată învingători în finala cu Olimpic Cetate Râşnov, după golul marcat de Dragoș Cristean, fost coleg cu cel dispărut, la Tractorul și FC Brașov.