alexandru mateiu fc brasov iulie 2012Zilele trecute, citeam pe GSP, declarația lui Marcel Popescu, președinte al grupării CS U Craiova. De fapt, explicațiile acestuia, o mai veche cunoștință de-a noastră, legate de expulzarea la echipa secundă a mijlocașului Alexandru Mateiu, unul din titularii incontestabili ai formației din Bănie, cu două etape înaintea confruntării cu Steaua. Cum contractul fotbalistului cu CSUC expiră în vara anului viitor, relația cu impresarul Anamaria Prodan, cea care, de altfel, a intermediat și trecerea acestuia de la FC Brașov la Craiova, nu este văzută cu ochi buni de conducătorii din Oltenia. Cică, vezi Doamne, l-ar zăpăci de cap „Prodanca” și l-ar direcționa către Steaua soțului Reghecampf. Popescu vorbește despre deontologie, corectitudine, conflict de interese…

Practic, oficialii de la CSUC aplică o mai veche metodă, învechită, demnă de vremurile „Cooperativei”, de a pune presiune pe jucători și pe posibili cumpărători. Deocamdată, timpul se scurge în defavoarea clubului de suflet al oltenilor. Că e folosit, că nu, jucătorul trebuie să fie plătit, asta-i clar. Nu mai e mult până la iarnă, când Mateiu va semna cu cine poftește. Poate va pleca atunci, prin înțelegerea părților (caz în care CSUC va mai „ciupi” ceva bănuți), poate o va face vara viitoare, la expirarea contractului. Normal, „Prodanca” va avea un cuvânt greu de spus în privința destinației viitoare.

Cum situația fotbalului din România e cum e, ar fi vremea ca și mentalitățile vechi ale conducătorilor (de destine) să se schimbe și să se apropie de ceea ce înseamnă standardele profesioniste actuale, absolut normale prin alte părți. Adică: pregătire, cunoștințe, responsabilitate, implicare, respect și civilizație, experiență, valoare, standarde internaționale… Până când (nici această schimbare) nu se va întâmpla, picajul continuă. (foto: Răzvan Boacă)

PS: Probabil, dându-și seama de ridicolul situației, același M. Popescu se chinuie să dreagă busuiocul și să ne spună că, de fapt, cuvintele i-au fost răstălmăcite (scuză clasică!) și că Mateiu a fost scos din lot pe motive disciplinare. Ne lași!?