Fostul jucător al echipei FC Braşov, Mihai Stere, s-a decis să agaţe ghetele în cui, însă nu acum, ci din vară. „Este adevărat. Din vară închei cariera de jucător. Momentan, mă simt pregătit fizic şi pot juca lejer încă şase luni. Nu traversez o perioadă foarte fericită, având în vedere că am încheiat conturile cu Concordia Chiajna şi cu Liga 1. Eu am crezut în proiectul prezentat în vară Laurenţiu şi Ana Maria Reghecampf au renunţat la serviciile mele. Au preferat să aducă jucători de la Snagov, care nu au însumat atâtea meciuri în Liga 1 câte goluri am eu. Ăsta e adevărul, statistic dovedit. Am decis să nu mă mai cert cu nimeni, le urez succes şi sper să salveze echipa de la retrogradare, în special pentru domnul primar de la Chiajna, care pune mult suflet. Vin extrem de motivat la Corona Braşov şi vreau să îmi închei cariera cu o promovare. Am discutat cu Daniel Bona şi este un obiectiv realizabil. Nu au contat banii. Am avut oferte din liga secundă, dar am vrut să vin acasă. Am sperat şi am visat să mă retrag de la FC Braşov, dar dacă nu a fost posibil, o fac măcar de la o echipă din Braşov”, a declarat Stere.

FC Braşov, cea mai frumoasă perioadă a carierei

Mihai Stere a evoluat în 106 partide pentru FC Braşov, reuşind 20 de goluri. „A fost cea mai frumoasă perioadă a carierei mele. În 2000, am venit la Braşov. Iniţial, a vrut să mă aducă Romeo Paşcu, dar când m-a luat cu «băiatul meu», am refuzat pe loc. Apoi, m-a sunat Gabi Stan. M-a convins să renunţ la Dinamo şi să aleg Braşovul. Nu am regretat. Aici, mi-am întemeiat o familie, am pus umărul la calificarea Braşovului în Cupa UEFA după o pauză de 27 de ani. Am scris istorie. Am întâlnit oameni fantastici, atât colegi de echipă, cât şi antrenori, iar de publicul braşovean din acea perioadă nu îţi mai zic. Zilele trecute am fost la un hotel în Poiană. Trei zile am mâncat gratis, fiindcă cel care ne servea m-a recunoscut şi mi-a povestit că a fost lider al galeriei, când jucam eu aici. Au fost patru sezoane de excepţie. Am fost la 90 de minute de un loc 2 în 2001 şi de un loc 3 în 2003”, îşi aminteşte Stere.

Modelul şi dezamăgirea Răzvan Lucescu

Fotbalistul în vârstă de 36 ani susţine că a fost gata să renunţe la fotbal acum patru ani, din cauza actualului antrenor de la Rapid. „Răzvan Lucescu m-a anunţat că mă doreşte la Braşov. Am renunţat la Cipru, vacanţe, tot, doar ca să mă întorc la FC Braşov. Şi în dimineaţa zilei de 15 iunie, când ştiam că e reunirea lotului, eu la ora 9 încă aşteptam să mă sune. Nu a facut-o. Am fost atât de dezamăgit, încât mi-am anunţat familia că renunţ la fotbal. Cosmin Bodea m-a convins să merg la Târgu-Mureş, în calitate de antrenor secund. Până la urmă am intrat în teren şi am mai jucat patru ani. Mult timp am fost supărat pe Răzvan, însă am înţeles că lumea fotbalului e mică, iar atunci când nu mai eşti jucător, nu mai ai timp să te împaci cu lumea”, s-a confesat Stere, care a mărturisit că din vară se va apuca de şcoala de antrenori. “Îmi place această meserie şi vreau să încep de jos. Am deja carnetul de antrenor categoria B, dar vreau şi licenţa Pro. Nu aş putea vorbi de un model pe care vreau să îl copiez, însă Răzvan Lucescu este un model de urmat pentru orice tânăr antrenor. Metodele sale se disting faţă de cele ale celorlalți tehnicieni. Jucătorii vorbesc între ei şi te recomandă dacă antrenamentele tale sunt pe placul lor”, a încheiat Stere. (foto: gsp)

„Nu am nimic cu Aurelian Babuţan. Am lucrat cu el la Târgu Mureş, dar sunt atâţia jucători emblematici în istoria recentă a Braşovului. Chiar nu are loc un Marian Ivan sau Cosmin Bodea la FC Braşov?” – Mihai Stere