Pentru iubitorii „sportului rege” din Brașov, numele Csaba Gyorffi impune respect și admirație. Cine nu-l știe pe „nea Buți”?! Simpatic, agreabil, volubil și mai mereu cu zâmbetul pe buze. Tocmai de aceea, scena în care acesta a fost surprins, în primăvara anului 1995, a surprins și atunci, surprinde și acum, când timpul a mai trecut. Patimile fotbalului…
Așadar, se întâmpla la sfârșitul meciului dintre FC Brașov și Ceahlăul (1-1, goluri marcate de Vasc, min. 88, respectiv Axinia, min. 68), din prima etapă a returului (campionatul 1994-1995). Delegat al revistei „Fotbal” la întâlnirea de la Brașov, Constantin Alexe, relata: „Brașovul vuiește în urma meciului cu Ceahlăul. Tot răul e suprapus «oamenilor în negru» (Alexandru Crișan și Ion Mureșan), care ar fi culpabili cu… voie. Vom auzi iar de foc pe la Federație? Cineva a și invocat «pedeapsa lui Toma»”.
Același cronicar, la rubrica „Fotbalul care arde”, din paginile amintitei publicații (anul 6, numărul 269 – serie nouă, 8-14 martie 1995), a surprins momentele iscate după fluierul de final, pe stadionul „Tineretului” din Brașov: „Final cu scântei. Cel mai nervos dintre toți a fost antrenorul secund Gyorffi. Acesta a vrut neapărat să-l bumbăcească pe tușierul I. Mureșan, pentru o semnalizare discutabilă. Noroc cu «principalul» Gabriel Stan, un pacifist convins!”. (foto: csaba gyorffi – arhiva personală)