Astăzi, cel mai cunoscut și apreciat fotbalist al Brașovului din toate timpurile, Nicolae Pescaru, împlinește vârsta de 69 de ani. Duminică (25 martie 2012), la meciul de campionat cu Rapid (1-0), susținut pe stadionul „Tineretului”, înaintea fluierului de start, „Nae” Pescaru a fost în centrul atenției. Din partea clubului (FC Brașov) pe care l-a slujit o viață, ca jucător, apoi antrenor sau conducător, a primit o statuetă și un tricou personalizate, înmânate de actualul „stegar”, Mugurel Buga. Apoi, în aplauzele întregului stadion, simbolic, a dat lovitura de începere a partidei FC Brașov-Rapid. „Am fost emoționat de felul în care m-au primit suporterii și jucătorii. Se pare că le-am purtat noroc, pentru că băieții au câștigat un meci extrem de important”, a comentat, după încheierea partidei de duminică.

Nicolae Pescaru a privit meciul cu Rapid din tribuna oficială a stadionului „Tineretului”, alături de alți foști jucători reprezentativi din istoria „Steagului” (Csaba Gyorffi, Adrian Hârlab, Petrică Cadar).

Azi, când intră în al 69-lea an al vieții, Nicolae Pescaru a declarat, pentru site-ul oficial al FC Brașov: „FC Brașov va avea mereu ceva special. Este o echipă cu tradiție în fotbalul românesc, iar aici au jucat mulți jucători de mare valoare. Mi-a plăcut meciul cu Rapid, echipa  a jucat bine, iar suporterii au fost la înălțime. A fost o victorie meritată și sunt convins că nu vom avea probleme cu retrogradarea. Sunt alături de jucători și voi încerca să vin la toate meciurile pe care echipa le va disputa pe teren propriu în acest campionat”.

La mulți ani, „nea Nicky” Pescaru! (foto: fc brașov)