dan calanceaPe vremuri era Voința Brașov. După 1989 s-a născut Fartec Brașov, formație care a ajuns să reprezinte Brașovul și România în Europa, dar care din motive financiare, simplu și încet, s-a stins la fel cum a și apărut. A urmat o perioadă de secetă, cu destule încercări. Iar una dintre acestea, Olimpia CSU Brașov, o echipă parcă apărută de nicăieri, a ajuns să uimească Liga Națională de Baschet Feminin (LNBF) a României prin evoluțiile și rezultatele obținute în actualul sezon (2015/2016).

Dacă am alcătui imaginar, însă după informații certe, un clasament al tuturor grupărilor din LNBF luând în calcul posibilitățile materiale și susținerea financiara a acestora, fără dubii, reprezentanta Brașovului s-ar număra printre codașe. În schimb, dacă ne uităm pe actualul loc din ierarhia LNBF, situația se răstoarnă cu 180 de grade. Olimpia CSU se află pe locul al 2-lea, în coasta liderului ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Ceea ce se întâmplă la Olimpia CSU nu s-ar zice că e un simplu foc de paie. Dimpotrivă. În sfârșit, după ani și ani, la Brașov am început să vorbim despre rezultate și satisfacții, unii visează (sau nu?) la titlu. Proiectul are bază, nu încape îndoială. Meritul e comun, al tuturor celor implicați în viața echipei, începând, bineînțeles, cu jucătoarele. Însă, de aici înainte, trebuie să ne gândim și la continuitate, fără de care visul frumos al baschetului feminin brașovean se poate stinge. Iar când ne gândim la continuitate, mintea ne „zboară”, vrem-nu vrem, la bani.

În Brașov sunt oameni cu bani, topurile economico-financiare de tot felul stau mărturie. Ei bine, acum a apărut momentul ca dumnealor să-și demonstreze și altfel apartenența la comunitatea Brașovului. Olimpia CSU este un pariu de încercat, cu reale sorți de izbândă și satisfacții unice. Nu ezitați!

Baschet de calitate la Brașov, în Sala Sporturilor „D. Popescu-Colibași”: Turneul Final 4 Cupa Romaniei și All Star Game.