Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, va găzdui a 17-a ediția a Campionatelor Mondiale Indoor pentru Seniori. Concursul are loc în primele zile ale „Lunii lui Mărțișor”, adică în 1-4 martie 2018, și va găsi la start și patru atlete din România.
Este vorba de: Claudia Bobocea (1.500 m şi 3.000 m), Alina Rotaru (săritura în lungime), Anamaria Nesteriuc (60 m garduri) şi Andreea Panţuroiu (triplu-salt). Delegația noastră va pleca spre Marea Britanie joi, 28 februarie, este condusă de Augustin Iancu (secretar general Federația Română de Atletism) și din ea mai fac parte antrenorii Mihaela Nicoară, Valentin Anghel și Mihai Corucle.

Ce păcat! Andrei Gag și Iulian Staicu stau acasă

Iulian Staicu (dublu campion al României la lungime seniori) și antrenorul Horațiu Calfa, ambii de la CS Țara Bârsei 2011 Brașov.

„Prezenţa la aceste Campionate de sală este condiţionată de realizarea unor baremuri extrem de ridicate, care au putut fi obţinute între 1 ianuarie 2017 şi 19 februarie 2018. Astfel că, deşi au mai fost alţi atleţi români cu rezultate de top 20 în actualul sezon, nu au putut fi invitaţi la întreceri. Și aici facem referire la Andrei Gag (greutate), cu o aruncare de 20,60 metri la Cupa Istanbul și la Iulian Staicu, cu 8,09 metri la lungime, reușiți la Naționalele de seniori și tineret”, informează FRA.

Strategia FRA: Berlin, Doha, Tokyo

Președintele FRA, Florin Florea, a precizat că „principalul obiectiv al Federației noastre, în perspectiva Jocurilor Olimpice de Vară din 2020, de la Tokyo, este Campionatul Mondial în aer liber de anul viitor, de la Doha. Până atunci, o etapă foarte importantă, aflată în strategia federală, o reprezintă Campionatele Europene în aer liber de la Berlin de anul acesta, unde România are deja calificaţi 25 de atleţi şi atlete şi unde vizăm una-două medalii”.

„Eu sunt convins că, prin calificarea ştafetelor, lotul României la Berlin, va ajunge la peste 30 de sportivi. De altfel, ne-am propus ca la ştafete să avem atleţi specializaţi în aceste probe, atât la 4×100 m, cât şi 4×400 m”, a adăugat Florea.