jan pavel jean pavel steaua bucurestiAre mai bine de 40 de ani, iar în anii ’90 era cel care conducea galeria Stelei. Însemna mai mult decât un lider al suporterilor, foarte mulți îl vedeau ca pe un veritabil simbol. Descinderea lui Gigi Becali în Ghencea i-a limitat puterea, pe care, ușor-ușor, a pierdut-o și a dispărut din peisajul tribunelor. Însă n-a stat departe de Steaua, ci s-a „transferat” la echipa de hochei.

Acum, când scandalul dintre Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin Clubul Sportiv al Armatei Steaua, și gruparea de fotbal (FCSB), al cărei proprietar este Gigi Becali, stă să aibă parte de alte noi dispute, Jan Pavel, pentru că despre el e vorba, a revenit în prim-plan.

„Sunt stelist de când m-am născut, nu FCSB-ist. Nu pot să uit toți anii în care am venit pe stadion pentru Steaua, nu pot să uit că am condus galeria atâția ani. Daca domnul Becali crede în Dumnezeu, eu cred în Steaua și nu pot să-mi schimb religia peste noapte. Cum Gigi îl iubește și-l divinizează pe Dumnezeu, eu fac același lucru cu Steaua!”, anunță șeful rebel (poate mai potrivit ar fi șeful în exil) al fanilor steliști, pe o rețea de socializare.

A sunat adunarea „Armatei Ultra”, ca pe vremuri. Data: sâmbătă, 24 octombrie (ora 14). Locul: stadionul din Ghencea, probabil chiar la peluza nord. Fantezistă sau deschizătoare a unor noi drumuri, ideea lui Jan Pavel (foto) merită luată în calcul: „Deja am luat legătura cu oamenii mei de încredere și am dat mesaje în toată România, că suntem dispuși să cumpărăm Steaua și să o administrăm la fel ca la Barcelona, cum au facut și cei de la Timișoara. Fiecare să cumepe acțiuni, să zic, în valoare de 150 de euro. O să se implice foarte multă lume în acest proiect, asta vă pot garanta! Nu doar suporterii Stelei, ci și fostele glorii. Vreau să mergem la MApN să cumpărăm sigla și să ne facem o noua echipă, care să se numească Steaua. O să le cerem dreptul să folosim emblema și denumirea. Trebuie să găsim soluția ca această echipa să nu moară”.

Rămâne de văzut dacă această inițiativă va prinde contur sau nu. E nevoie doar să avem răbdare, pentru că timpul le va limpezi pe toate.