Luni seară, sala mare a restaurantului „Sergiana Center” s-a dovedit neîncăpătoare pentru petrecerea organizată de ACS Tâmpa Brașov pentru viitorii săi fotbalişti. 180 de copii s-au bucurat timp de două ore  şi jumătate de surprizele pregătite. Atât pentru cele din pachetele dăruite de Moş Crăciun, cât şi pentru cele artistice. Doamna directoare a Școlii nr. 11 „Şt. O. Iosif”, Tudoriţa Albu, partener al primului club particular de fotbal în programul sugestiv denumit „Educaţie prin sport”, a ţinut să nu vină la serbare cu mâna goală. Ci a venit însoțită de corul de colindători al şcolii, cel care ne-a introdus un pic mai devreme în atmosfera sărbătorilor de iarnă prin colindele cântate de copii. De asemenea, tot de la Școala 11 au fost şi dansatorii, care au desfătat privirile celor prezenţi cu ţinutele lor populare, dar mai ales cu programul artistic prezentat.

Clownul Tony nu a lipsit de la petrecere

De la o petrecere pentru copii nu putea lipsi „clownul”. La ACS Tâmpa acesta a fost celebrul Tony, recunoscut pentru arta de a-şi apropia copii prin giumbuşlucuri, jocurile iniţiate, dar şi figurinele confecţionate din baloane. Totuşi, la final, el a trebuit să se recunoască copleşit de numărul mare al celor pe care a trebuit să-i distreze. Mai ales că printre copii au fost şi „şmecheraşi” care i-au jucat feste comicului.

„Stegarii” Buga şi Mateiu, preferații copiilor

A fost a treia serbare organizată de ACS Tâmpa Brașov, club înfiinţat în octombrie 2009. Ca de fiecare dată, conducerea clubului a ţinut ca în mijlocul copiilor să fie prezenţi sportivi de marcă, fotbalişti de la FC Braşov, clubul către care tinde momentan orice copil de la noi din oraş să ajungă. Acum au fost prezenţi doi – Mugurel Buga şi Alexandru Mateiu. Nu întâmplător au fost ei „aleşii”. Într-un fel li s-a prezentat copiilor legătura dintre generaţia veche şi „sângele proaspăt”, cei ce vor trebui să ducă tradiţia echipei mai departe. „Pele” Buga a împlinit chiar săptămâna trecută 34 de ani şi el este demult un model pentru copii care au înclinaţii către fotbal. Mateiu, la cei 21 de ani ai săi, este văzut ca o mare speranţă sub Tâmpa. Deocamdată din generaţia lui a „explodat” Chipciu, care după ce a devenit numărul unu la Braşov, iată a tras lozul cel mare şi va ajunge la Steaua. Revenind la acţiunea de luni seară, să spunem că cei doi fotbalişti au împărţit cadourile micuţilor alături de Moş Crăciun. Mai mult, ei s-au fotografiat şi au dat autografe tuturor amatorilor de suveniruri, motiv pentru care evenimentul s-a prelungit. De altfel, cei doi fotbalişti l-au surclasat din acest punct de vedere pe Moş Crăciun, copii preferându-i pe ei.

Iosif Kiss, prietenul sportului și al ACS Tâmpa Brașov

Primarul de la Tărlungeni, Iosif Kiss a fost invitatul de onoare al serii. Pe lângă dragostea lui pentru sport, în special fotbal, omul chiar se implică. A realizat o bază minunată la Tărlungeni, dar mai presus de asta are o echipă foarte bună şi de perspectivă în liga a treia. El nu a refuzat niciodată pe nimeni când i s-a cerut sprijinul, cu precădere când era vorba de copii. Ultimul exemplu, săptămâna trecută când a fost lăudat public de reprezentanţii federaţiei, Dan Ionescu şi Miodrag Belodedici pentru organizarea în colaborare cu ACS Tâmpa a Memorialului „Gheorghe Ene”, disputat la Tărlungeni. Primarul- suporter a spus câteva cuvinte la eveniment: „Mă bucur că am putut ajuta fotbalul şi mai ales că la noi a realizat Tâmpa prima performanţă majoră. Sper ca în câţiva ani, din copii aici de faţă să iasă fotbalişti, la Real Madrid, Steaua, FC Braşov sau de ce nu, Unirea Tărlungeni.”

Bilanţul Școlii de fotbal Tâmpa Brașov pe 2011

Într-un scurt „speach”, Ciprian Jurubescu, preşedintele primului club particular de fotbal a prezentat pe scurt situaţia economică a şcolii. „Momentan, această activitate nu e un «business», dar sperăm să ajungă. Nu vrem să ne plângem şi oricine e interesat poate afla destinaţia cotizaţilor, unele simbolice, oricum. Acestea acoperă salariile antrenorilor şi chiria terenurilor unde ne desfăşurăm activitatea. De altfel, luna aceasta vom prezenta acţionarilor în şedinţa AGA balanţa de venituri şi cheltuieli. Revenind la imaginea clubului, vreau să felicit public grupa 2003, antrenori Nicu Văduva, Radu Turdean și Ciprian Haicău, care săptămâna trecută a obţinut locul 3 pe ţară la categoria ei de vârstă. A fost vorba de turneul atribuit ACS Tâmpa Brașov de FRF. El a fost organizat de noi la Tărlungeni, cu largul sprijin al domnului primar Iosif Kiss, un prieten adevărat al sportului”.

Nicolae Văduva: „Suntem mândri cu ce am realizat”

Nicolae Văduva, unul dintre asociaţii ACS Tâmpa şi, totodată, şeful corpului de antrenori, a ţinut să evidenţieze amploarea care a luat-o şcoala şi faptul că dacă se munceşte bine, rezultatele nu întârzie: „Am plecat la drum acum doi ani şi două luni, cu trei copii şi am ajuns acum să nu încăpem în această sală imensă. Pe lângă numărul mare de viitori fotbalişti, eu şi colegii mei de la departamentul tehnic punem mare accent şi pe calitate. Asta nu înseamnă că avem copii buni sau slabi. Noi diferenţiem valorile pe culori – blue, orange sau white -, pentru ca nu cumva copilul să simtă frustrări din cauza exprimării vreunui antrenor. Acest loc trei obţinut, vine ca o încununare a muncii noastre şi poate pentru unii e un loc perdant. Dar nu şi pentru noi, ţinând cont că a fost o întrecere la nivel naţional. Astăzi pot să declar că sunt mândru de ce înseamnă ACS Tâmpa Brașov, un proiect în care am crezut şi care nu a dezamăgit”.